Çelikcan, Kurban Bayramı dolayısıyla başladığı ziyaretlerini, bayramın son gününde de sürdürdü. Engelli Nazile Ürkmezi ziyaret eden Çelikcan, Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nde verilen kurslara daha rahat gidip gelmesi için 40 yaşındaki Ürkmez’e tekerlekli sandalye hediye etti.

Çelikcan, ziyaretler ile ilgili yaptığı açıklamada engelli vatandaşların, yaşamlarını normal bir şekilde sürdürebilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “Adana da ilk defa Yavuzlar Mahallesi’ne Engelli Koordinasyon Merkezi’ni yaptık. Artık burada engelli vatandaşlarımızın dışarı çıkabilmelerini sağlayacağız. Burada engelli vatandaşlarımıza yönelik meslek kursları ve hobi kursları düzenleyeceğiz. Kendi imkanları ile gelemeyecek olan vatandaşlarımızı da evlerinden alıp evlerine bırakacağız. Bu sayede bu vatandaşlarımızın sosyalleşmesini de sağlamış olacağız. Çünkü bu insanlarımız da toplumumuzun bir parçasıdır. Onlara sahip çıkmak sosyal belediyecilik gereğidir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Aldığı hediye sebebiyle büyük mutluluk yaşayan Ürkmez, ilk iş olarak okuma-yazma kursuna katılacağını söyledi. Ürkmez, “Bundan önce Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde verilen biçki dikiş kursuna annemim yardımıyla gidip geldim. Ama annem beni getirip götürmede yaşlandığı için çok zorlandı. Eğer belediye başkanımız bana bu sandalyeyi getirmeseydi sokağa çıkamayacaktım. Bu bayram bizim için çifte bayram oldu. Beni eve mahkum olmaktan kurtardığı için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal