Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Köprüköyü Mahallesi'nde Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve Levent Mahallesi'nde bulunan Çetin Topçuoğlu Kültürevinde AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan ile birlikte vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "16 Nisan'da yapılacak olan referandumdan ülkenin güçlenerek çıkması için evet demeliyiz" dedi.
 
Referandumda geleceğimizi belirleyeceğiz

16 Nisan'da güçlü Türkiye için sandık başına gidileceğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Bu referandumda geleceğimizi oylayacağız. Bu referandum Türkiye'nin önünün açılması için yapılan bir referandum. Bu yüzden geleceğimiz için, çocuklarımız için bu referandumda evet demeliyiz" şeklinde konuştu.
 
Evleri eğitim yuvası oldu

Yüreğir'de 11 adet kültürevi ve Adana'nın en büyük kültür merkezini hizmete açarak önemli bir eksikliği giderdiklerini söyleyen Başkan Çelikcan, "Hizmete açtığımız kültürevlerimizden 7'den 70'e bütün vatandaşlarımız faydalanıyor. Vatandaşlarımız kültürevlerimizde boş zamanlarını daha verimli geçiriyorlar. Buralarda öğrendikleriyle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Buda bizi mutlu ediyor" diyerek kültürevlerine gelen vatandaşların boş vakitlerini meslek öğrenerek geçirdiklerini belirtti.
Yüreğir'de her kesime ulaşmaya çalıştıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Özellikle kadınlarımıza imkan verildiğinde neleri başarabildiklerini görüyoruz. Kültürevlerine gelen genç kızlarımız kendi çeyizlerini buralarda hazırlarken, öğrendikleri meslekler ile iş sahibi olma fırsatı yakalıyorlar. Buralara değişik bölgelerden gelen vatandaşlarımız birbirlerini tanıyıp kaynaşıyorlar. Güzel dostluklar kuruluyor.

Bunun yanı sıra ders takviye kursları ile maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize TEOG sınavlarına yönelik ders veriyoruz. Bu kurslar sayesinde bir çok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Meslek kurslarıyla gençlerimizin meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Kültürevlerimizde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile yılda yaklaşık 30 bin kişiye ulaşabiliyoruz. Burada yapılan etkinlikler sayesinde hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru eserlerimizi sergilediğimiz bütün yerlerde vatandaşlarımız çok beğeniyorlar. Kültürevlerimizde üretilen ürünlerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan ise yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının son 15 yılda güzel hizmetler yaptığını belirterek "İçerisinde bulunduğumuz kültürevleri gibi yerler eskiden yoktu. Bunları güzel bir kadro vizyon sahibi kişilere ve siyasi istikrara borçluyuz. Bizim bütün derdimiz bizden sonraki nesillere güzel eserler bırakabilmektir. Yapılan hizmetlerin devamı için ve yeni kalıcı eserler yapmak için yapılacak olan referandumda "evet" diyelim" ifadesini kullandı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden kursiyerler "Hem meslek öğreniyoruz, hem para kazanıyoruz. Yeni dostluklar kurarak boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz" diyerek teşekkür ettiler.
 
Editör: Barış Köksal