Son 57 yılın en sıcak günlerini yaşayan Adana'da bugün sıcaklık gölgede 40 derece olarak ölçülürken, termometreler 52 dereceyi gösterdi.

1958 yılında ölçülen 45,6 derece sıcaklıktan sonra ilk kez Adana'da hava bu kadar sıcak oldu. Dün havanın çok sıcak olmasına rağmen Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün beklediği gibi nem oranı yüzde 50 olmayıp yüzde 20'lerde kalınca, hissedilen sıcaklık 45 derecede kaldı. Bugün ise sıcaklık gölgede 40 derece olarak ölçüldü. Nem ise şu an yüzde 40 civarlarında. Nemin bu seviyede kalması durumunda hissedilen sıcaklık 48 derece olacak. Kentte termometreler ise 52 dereceyi gösterdi.

Uzun yılların ortalamasının 34,6, en yüksek ortalamanın ise 36,6 derece olduğu Adana'da havanın bu kadar sıcak olması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşların kimi şemsiyeyle korunurken, kimileri de Atatürk Parkı'ndaki çeşmede hem su içip hem de elini yüzünü yıkayarak serinlemeye çalıştı.

Sıcak havadan etkilenen vatandaşlar, uzun yıllardır bu kadar sıcak havayla karşılaşmadıklarını ifade etti. Sıcak havada çalışmak zorunda kalan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Kaldırımda simit satan bir kişi havanın çok sıcak olduğunu, ancak ekmek parası kazanmak için çalışmak zorunda kaldığını kaydetti. Döner ustası Selahattin Kavak ise 80 derece sıcağın karşısında çalıştığını ve günde 5 litre su içip, boynunda havluyla işini yapmaya çalıştığını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinden alınan bilgiye göre, sıcaklık yarın 38, perşembe 36, cuma 33'e kadar düşecek. Cumartesi 34, pazar 36 derece olacak hava sıcaklığı, mevsim normallerine dönecek.

Bu arada dün aşırı sıcaklar nedeniyle 7 kişinin güneş çarpmasına bağlı olarak hastanelerin acil servisine başvurduğu öğrenildi.

Editör: Barış Köksal