Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği (YUVA-KUR), Seyhan Kültür Merkezi’nde “Çalışma Hayatının Aileye Etkisi” konulu panel düzenledi.

Yuva-Kur Başkanı Necip Gazel yöneticiliğinde gerçekleşen panele Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ ve Adana İl Müftüsü Arif Gökçe katıldı.

Vali Yarımcısı Karadağ, konuşmasında; hanımların, ailedeki konumunu sarsmayacak işlerde çalışmasının kadın psikolojisi, aile huzuru ve çocuk gelişimi açısından uygun olacağını, kadının "annelik" makamında yüceldiğini, yüceltildiğini belirtti.

Çağımızda maddiyata olan ihtiyaca çocukların anneye olan ihtiyacından daha fazla değer verildiğini ifade eden Karadağ, ev hanımlarının, çalışan kadınlar kadar itibar görmemesinden dolayı üzüldüğünü oysa hayırlı, dürüst, asalet sahibi evlat yetiştirmenin, inançlı imanlı, ihlaslı evlat yetiştirmenin çocuklarıyla yakından ilgilenen anneden geçtiğini söyledi.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce ise konuşmasında Adana’da geçen yıl 6 bin civarında ailenin boşandığını belirtti. Vali Yarımcısı Karadağ’ın, bazı işlerin kadınları ve aileyi yorduğu yönündeki tespitinin çok önemli olduğunu söyleyen Gökce, bankacılık sektörünün kadınlar için oldukça yorucu olduğunu; bu ve benzeri işlerde çalışan kadınların çocuklarına, aile hayatına katılımının kısıtlı olduğunu vurguladı. Çalışma hayatının aile hayatını öğütür hale geldiğini belirten Gökce, bu durumun bireysel ve toplumsal hayatımıza verdiği zararlardan ötürü üzüntü ve kaygı duyduğunu ifade etti.

Editör: Barış Köksal