Bursa’da İzmir çağlası 12 ile 15 lira arasında satılıyor. İran’dan gelen karpuzun ise kilosu 4 liradan alıcı bekliyor. 10 gün evvel hasadı başlayan İzmir çağlası ve İran karpuzu yüksek fiyattan pazar tezgahlarını süslüyor. 15 liraya pazarda satılan çağlayı en çok kadınlar tercih ediyor ve en fazla yarım kilo alıyorlar. İran karpuzunun ise kilosu 4 lira. Fiyatı yüksek olduğundan dolayı dilim dilim satılıyor.

Bursa'da Reyhan Pazarı'nda tezgah açan Ahmet Beyhan, “Çağla tezgahlarda yerini aldı. Bir hafta evvel 20 liradan sezonu açılan çağla şu an 12-15 liradan satılıyor. Fiyatların yüksek olasından dolayı fazla alan yok. Havaların ısınmasıyla çağla bollaşır ve fiyatlar düşüşe geçer. Şu an çağla İzmir’den geliyor. Fiyatların yüksekliğinden dolayı günde 10 kilo satıyorum. Çağlayı genelde kadınlar tercih ediyor” dedi.

Bir diğer esnaf Osman Taşdemir ise, “Karpuz pazara indi. Bundan sonra mevsimi bitene kadar karpuz satılacak. Karpuzlar İran’dan geliyor. Yakında Adana karpuzu çıkmaya başlar. İran’da karpuz hasadı bir hafta önce başladı. Karpuzun kilosunu 4 liradan satıyoruz. Fiyatı yüksek gelen vatandaşlara dilim dilim de satıyoruz. Günde 3-4 tane karpuz satıyoruz, havalar ısınırsa bu miktar artar” dedi.

Editör: Barış Köksal