Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı ve gönüllülerden oluşan ekip, Adanalı hayırseverlerin topladıkları yardımları ve Adana Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından sağlanan ilaç yardımını Kadir Gecesi’nde yerine ulaştırdı.
Türkmeneli bölgesine gelen ekip, öncelikle Irak Türkmen Cephesi’nin Erbil Bürosu’nu ziyaret ederek, yaşanan gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra “Ölüm Kampı” olarak bilinen Erbil’deki Khazir çadır kentini ziyaret ederek, su, gıda ve ilaç yardımında bulundu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, kamplarda yaşanan acılara ve salgın hastalıklara dikkat çekti. Karayandı, “Kamplarda şartların inanılmaz derecede sağlıksız olduğunu gördük. Hamile kadınların, hasta çocukların ve yaşlıların bitkin bir halde olduklarını gördük. Yapılan kampanyanın ne kadar yerinde bir çalışma olduğunu kamplarda şahit olduklarımız bir kez daha kanıtladı. Bu yardımı ulaştırmamızda vesile olan Adana Büyükşehir Belediye Meclisine ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyoruz. Buralarda korku adeta insanların benliklerine sinmiş. Bir yanda IŞİD bir yanda da peşmerge baskısı, öte yanda hastalık ve ölüm Türkmenleri dört bir yandan vuruyor. Bize rehberlik eden Türkmenler, havanın kararmaya başlamasıyla birlikte bir an önce kampı terk etmemiz yönünde uyarıda bulundular. Bizler, görevimizi yaptık yardımlarımızı yerine ulaştırdık ancak yaşanılması bir yana, tozun toprağın içinde nefes alınması dahi çok zor olan o kamplarda kalanların hali ne olacak?” dedi.
Editör: Barış Köksal