İftar yemeğinde halka hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, etkinliğin bir ziyafet değil, dayanışma yemeği olduğunu söyledi. Sözlü, “Ramazan ayının manevi ikliminde, bereketli günlerinde müminlerin birbirine daha yakın olma, samimi yaklaşma eğilimi vardır. Biz de bundan istifade ederek küçük hesapların bir yana bırakıldığı dayanışma yemeğinde bir araya gelmek istedik. Değerli Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Aladağ’a güzel hizmetleri birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Türkiye’ye komşu Müslüman ülkelerde süren savaşlarla ilgili de görüş belirten Sözlü, “Bu mübarek ayın maneviyatını bizim gibi idrak edemeyen, yanıbaşımızda kan ve gözyaşı içinde Ramazan ayını geçirmeye çalışan kardeşlerimizin de, bizler gibi güzel iklimde Ramazan ayını geçirmesini diliyoruz. Tuttuğumuz orucun, ibadetimizin, kardeşlerimizin de aynı güzelliği yaşamasına vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Yanıbaşımızdaki İslam coğrafyasında savaş devam ediyor. Ölen de öldürülen de ‘Allahu ekber’ diyen insanlar. Canlar gidiyor, canlar heba oluyor. Müslüman Türkmenlerin, Irak’ta, Suriye’de kanları akıyor. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında da insanlar ölüyor ve hayatını kaybedenlerin yarısı çocuk. Cenab-ı Allah, dökülen kanın durması, acıların dinmesi için inşallah Ramazan ayını vesile eder” diye konuştu.

"MESAİ ARKADAŞLARMIZLA BİRLİKTE BURADAYIZ"
Yaklaşık 3 ay önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:
“30 Mart 2014’te vilayet sınırlarının Büyükşehir sınırı haline geldiği yeni bir yasa devreye girdi. Aladağ ve Aladağ’ın, eski adıyla köyleri, yeni adıyla mahalleleri de Büyükşehirimizin hizmet sınırları dahilinde. Büyükşehir olarak dertlerinize derman, yaralarınıza merhem olmak için vargücümüzle çalışacağız. Bize olan güveninizi boşa çıkarmamak, bu güvene layık olmak için çok çaba sarf edeceğiz. Bugün mesai arkadaşlarımız da burada. Her türlü siyasi mülahazanın, değerlendirmenin dışında, Aladağ’a nasıl hizmet edeceğimizin çabası içinde olacağız. Allah’ın izniyle de gereken hizmetleri teker teker yerine getireceğiz. Arkadaşlarımız Aladağ’daki yol problemiyle ilgili proje ve altyapı çalışmalarını yaptılar. Bu sıkıntınızı inşallah çözeceğiz. Bunlar kısa vadedeki hizmetler olacak. Orta vadede Aladağ’ı Pozantı’ya bağlayan yolu da yapacağız. Siyaset ikinci planda, hizmet ön planda olacak. Rahmet ve bereketin olduğu Ramazan ayında Allah rızasından önemli hiçbir şey yok. Hiçbir beklenti içine girmeden bu devlete, bu millet sadakatle bağlı oldunuz. Sadece bu nedenle bile layık olduğunuz hizmetleri sizlere sunacağız. Davetimize icabetinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”
İftar yemeğinin ardından Aladağ’ın kamu yöneticileri, belediye başkanı, muhtarlar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle Büyükşehir bürokratlarının iştirak ettiği geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Aladağ’ın sorunlarının ortaya konup tartışıldığı, çözüm önerilerinin sunulduğu toplantıda, belediye bürokratları; muhtarların ve ilçe yöneticilerinin sorularını cevapladı, çözüm planlarını açıkladı.
Editör: Barış Köksal