Estelite Güzellik&Estetik Merkezi kurucularından Dr. Mustafa Can Eren’in küratörlüğünde organize edilen sergiye Adanalı sanatseverler ilgi gösterdi. 


AFAD’ın 2. Kur B grubu kursiyerlerinin 9 ay süren fotoğraf maratonu tamamlandı. Birçok profesyonel sanatçı ve bilim adamından destek alan 15 kursiyer, bin 500 kilometre yol kat ederek binlerce fotoğraf çekti.


Büyük İskender’in Çukurova’ya girdiği Gülek Boğazından başlayan maraton, Berdan Deresi üzerinden Viranşehir’e kadar uzandı. Daha sonra doğuya yönelerek Magarsus’a (Karataş) uğrayıp savaş için hayvan adayan Büyük İskender’in rotasını takip eden kursiyerlerin çektiği fotoğraflar arasından seçilen 36 fotoğraf, “İskender Kilikya’da” isimli sergide sanatseverlerin ziyaretine açıldı.


Dr. Mustafa Can Eren’in küratörlüğünde AFAD Sergi salonunda açılan sergide Ayfer Yağmur Sarıhan, Hasan Sarıcı, Azime Büyükfidan, Hüseyin Baltacı, Eşber Kılıç, Fatma Maaşoğlu, Gökçe İnan, Gözde Tur, Gül Kabasakal, Halil İbrahim Kaya, Mustafa Tuna, Önder Karakısa, Özer Kabasakal, Turan Dönmez ve Yener Apak’ın eserlerine yer verildi.


Grafiker, yazar, ressam, tarihçi, arkeolog ve karikatüristlerin de destek verdiği sergi, fotoğrafseverlerden yoğun ilgi gördü.

Editör: Barış Köksal