İlçeye bağlı Camili Mahallesi'nde 2 çocuk babası Beytullah Gül (34) 1 yıl önce çalıştığı şirkette iş kazası geçirerek belinin kırıldığını ve ayağa kalkamadığını, bu yüzden eşinden ayrıldığını söyledi. Eşinin çocuklarını kendisine göstermediğini öne süren Gül, “Ben şirkette çalışıyordum iş kazası yaptım ve çatıdan düştüm. Şirket yetkilileri 'sana bakacağız' dedi. Bakmadılar. Ev ve araba alacaklarını söylediler fakat hiçbir şey yapmadılar. Bir de işten çıkış vermişler bana. Fizik tedavisi görmem lazım. İş kazası yaklaşık bir yıl önce Mersin’de oldu. Daha sonra eşim beni bıraktı gitti. Bana dava açtı ve nafaka davasını kazandı. Şu anda benim hiçbir gelirim yok. Ama fizik tedavi görmem lazım. Belim kırıldı. Omuriliklerimde zedelenme var ayağa kalkamıyorum. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum. Fizik tedavi görmem lazım. Şu an gelişme var. Fizik tedavi görürsem daha iyi olacağım. Tedavi için Kozan Devlet Hastanesi'ne geliyorum. Buralarda fizik tedavi iyi değil. Ankara GATA gibi büyük yerlerdeki hastanelerde tedavi görmem lazım” dedi.

Beytullah Gül’ün annesi Şerife Gül ise 1 senedir oğluna baktığını belirterek, "Kimsem yok benim. Benim oğluma kimse bakmıyor. Eşi bıraktı gitti. Bir senedir torunlarımı oğluma göstermiyor. Yardım istiyorum yetkililerden. Oğlumu büyük hastanelere götürmem lazım. Benim başıma bir iş geldiği zaman benim oğlum felç ve kimsesiz kalacak. Eşi oğluma dava açmış. Nafakayı kazanmış. Ortada bir şey yok. Benim çocuğumun hiçbir güvencesi yok. Mağdur kaldık biz. Beytullah’a benden başka kimse bakmıyor. Ben de yaşlıyım. Bel fıtığım var. Tansiyonum var. Yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Oğlunun Kozan Devlet Hastanesi’nde 15 gündür tedavi gördüğünü belirten Şerife Gül, "Bir yıldır oğlumla böyle uğraşıyorum ve çekiyoruz. Perişanım. Oğlumu kurtarın. Elimde bir şey kalmadı benim. Kaymakamlığa çıktım ve oğluma yeşil kart yaptırdım. Oğlumun bir an evvel ayağa kalkmasını istiyorum. Kahvelerden adam topluyorum ve oğlumu ancak bu şekilde hastaneye getiriyorum. Geceleri sabaha kadar ağlıyorum kuzum sen de kalkar mısın? Düşenin dostu olmazmış meğerse. Yetkililerden yardım istiyorum. Benim oğlumu iyi etsinler. Bize kimse yardım etmedi. Sadece Kaymakam yeşil kartımıza yardım etti. Her hastaneye getirmeye 50 TL taksi parası veriyorum. Kuzumu kurtarsınlar. Ölesiye peşindeyim oğlumun. Oğlumu kurtarın. Ben çadırda oturmaya razıyım yeter ki iyi olsun" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal