Adana'da terör örgütü PKK yandaşlarının düzenlediği korsan gösteride, jandarma komutanlığı kenarındaki çöplüğe çuvalın içinde koydukları 2 bombadan birini patlatarak bir polis memurunu şehit eden, 8'i polis memuru 12 kişinin de yaralanmasına neden olan nüfus cüzdanında 14 yaşında gözüken gerçek yaşının 16 olduğu belirlenen bombacı H.E. ile birlikte 10 çocuğun yargılanmasına başlandı.
 
Hakkında 306 yıl hapis cezası istenen bombacı H.E., Sincan Cezaevi'nde olduğu için ifadesi alınamadı.
 
Yaralı polis memurları, "Bomba patlayınca göstericiler sevinç çığlığı attı" dedi.
Olay, Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi üzerinde 16 Ekim 2011'de meydana geldi. Çoğu çocuk 50-60 kişilik PKK yandaşının düzenlediği korsan gösteride çevik kuvvet polisi Veli Ataşcı'yı şehit eden, 8 polis memuru ile birlikte 12 kişiyi yaraladıkları öne sürülen çocuk sanıklar Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
 
Bombalama eylemini gerçekleştirdiği öne sürülen tutuklu H.E., Pozantı Cezaevi'nden Sincan Cezaevi'ne götürüldüğü için duruşmaya getirilmedi. Haklarında 184'er yıla kadar hapis cezası istenen yaşları13 ile 17 arasındaki tutuksuz sanık çocuklar O.B., H.A., A.E., E.K., B.K., S.G. ve Ü.K. suçlamayı kabul etmedi. Bazı sanık çocuklar ise, olay sırasında çarşıda gezdiklerini öne sürdü.
 
Bombalama olayında yaralanan polis memurları sanıklardan şikayetçi oldu.
Olayda ağır yaralanan polis memurlarından Y.E.Ö. bombalı saldırının planlanarak yapıldığını iddia etti. Daha önceki korsan gösterilerde göstericilerin kendilerine yaklaşarak taş, molotof kokteyl attıklarını öne süren Y.E.Ö., şöyle konuştu: "Fakat olay anında gruptakiler bizden uzak duruyordu. O an için bomba tuzağı olabileceğini değerlendirememiştim. Gruptakiler bombanın yanına gelmemizi sağladı. Şu an patlayacak bombadan etkilenmemek için bizden uzak durup, bizi bombanın üzerine çektiklerini düşünüyorum"
 
Yaralı polislerden Ü.C.K. da, "Gruptakilerin bombadan haberi vardı. Bomba patladıktan sonra grup sevinç çığlıkları attı" diye ifade verdi.
 
Mahkeme heyeti, 306 yıla kadar hapsi istenen Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan bombacı çocuk H.E.'nin bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Duruşmaya gelmeyen bazı tutuksuz sanıklar ile müştekilerin dinlenmesi için duruşma erteledi.
 
Patlama sırasında evleri, araçları hasar görenler ise zararlarının valilikçe karşılanacağı için şikayetçi olmadı.
Editör: Barış Köksal