Dernek salonunda yapılan toplantıya kısa bir süre önce Akıncılar Mahallesi'nde anket uygulanan kadınlar ve dernek üyeleri davet edildi.

Projenin açılış konuşmasını yapan Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Başkanı ve proje Koordinatörü Çiğdem Akça, "Bugüne kadar Yumurtalık, Karataş, Ceyhan, Karaisalı gibi çevre ilçelerimizi ziyaret ettik. Bu toplantılarımızda Yumurtalık Turizm ve Doğa Varlıklarını Koruma Derneği Yumurtalık'ta, Türkiye Yardımsevenler Derneği Ceyhan Şubesi Ceyhan'da, Karaisalı Belediyesi Karaisalı'da, Karataş Kadın Platformu Karataş'ta bize ev sahipliği yaptı" dedi.

Merkezde Yüreğir ile başladıkları toplantılarını her ilçede yapacakların belirten Akça, "Projemiz insan odaklı olup toplumsal fayda hedeflenmektedir. Toplumun en küçük birimi olan aileler de sağlanacak huzur ve dayanışma tüm topluma fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

Psikiyatrist Şule Güney Sümbül, toplantıda, aile içi ilişkilerde etkili iletişim ve çatışma çözmenin önemine değindi ve psiko-drama ile örnekler gösterdi.

Çiğdem Akça ise toplumsal cinsiyet rolleri ve eşitliği konusunda yaptığı konuşmada, "Eğitim, ekonomi, siyaset ve toplumsal her alanda kadın-erkek eşitliği için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
Editör: Barış Köksal