İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilere eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunan bilim fuarları ile proje tabanlı eğitim çalışmaları düzenlenerek bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesine ve teşvik edilmesine katkı sağlandığını belirtti.

Bilim fuarları ile öğrencilerin akademik başarısını arttırmanın yanı sıra öğrenciler ve öğretmenler arasında işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesinin de hedeflendiğini ifade eden Akpınar,“Eğitim sistemimizde son yıllarda proje odaklı düşünmek son derece önemli hale gelmiştir. TÜBİTAK 4006 bilim fuarları ile bu imkanlar öğrencilerimize sunulmakta, öğrencilerimiz yaparak deneyerek öğrenmekle birlikte inovasyon ve üretim odaklı bir eğitim sürecinden geçmektedir. Bilim Fuarlarına ilgi ve başvuru sayımız her geçen yıl artış göstermekte ve bu sonuçlar bizi umutlandırmakta ilimizin başarısı adına mutlu etmektedir” dedi.

Akpınar, incelenen başvuru sonuçlarına göre 421 başvuruyla birinci sıraya yerleşen Adana’dan sonraki ilin başvuru sayısının 283 olduğunu kaydetti.
 
Editör: Barış Köksal