Etkinlikte konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Bugün burada gerçekten önemli bir hizmeti başlatıyoruz. Bu hizmetin yapılmasından ötürü Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve Beyza Piliç’e teşekkür ediyorum. Buraya gelen herkesten Allah razı olsun. Ağaç sevginizi ve Peygamber efendimize bağlılığınızı buraya gelerek gösterdiniz. Adana’da hayır ve sosyal sorumluluk denince, akla ilk gelen firma olan Beyza Piliç’e teşekkür ediyoruz” dedi. 
Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer de, Türkiye’nin ağaç dikme konusunda Dünya birincisi olduğunu belirterek, düzenlediği organizasyondan dolayı Beyza Piliç’e teşekkür ettiğini söyledi.

Etkinlikte söz alan Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise, “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye imkanınız varsa, onu dikin” Hadis’i gereğince, bir sünneti yerine getirmek üzere bugün burada birlikteyiz. Böyle bir organizasyonda yer almaktan son derece mutluyum. Umarım bu dikeceğimiz fidanlar, büyür, ağaç olur; kuşlar, insanlar bu ağaçtan faydalanır” dedi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Beyza Piliç’in düzenlediği “Peygamberimiz’e Mektup” konulu, 5.000 civarında mektupla katılımın sağlandığı yarışmada da, dereceye giren mektupların sahipleri, düzenlenen tören ile ödüllerini Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’tan aldı.

Katılımcılara çeşitli ikramların yapıldığı programda, büyük çoğunluğu çocuklar oluşturdu. Beyza Piliç, maskotları ile eğlenceli dakikalar yaşayan çocuklar, diktikleri fidanlarla da, doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadılar.
Organizasyona Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir de katıldı. 
Editör: Barış Köksal