Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılmasının kazaların artmasında önemli etken olduğuna dikkat çeken Barışık, bayramların yaşama davet olduğunu, her sürücünün de bu bilinçle direksiyon başına geçmesi gerektiğini belirtti.

Barışık, sürücülere yola çıkacak araçların teknik özelliklerine uygun bakımlarını mutlaka yaptırmaları konusunda da ikaz ederken, “Bayramda yas değil, sevinç, mutluluk yaşamak istiyoruz. Bayram trafiği kan gölüne dönmemeli. Bayram yerine, trafiğe kurban olmayalım” dedi. Barışık, sürücülere şu uyarılarda bulundu:

“Bayram coşkusuyla dalgın, yorgun, uykusuz, özellikle alkollü ve uyuşturucu etkisi yapabilecek ilaç içerek araç kullanılmamalıdır. Yolculuk süresince ağır ve yağlı yemekler yenilmemelidir. Hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafesi ayarlanmalı, sık sık mola verilmelidir. Kurallara titizlikle uyulmalı, hatalı sollama yapılmamalı, emniyet kemeri mutlaka kullanılmalıdır. Yaklaşan kış mevsimi şartları dikkate alındığında yağmur, çamur, sis görüşü azaltmakta, böyle yollarda daha dikkatli olunmalıdır. Araçların lastikleri hasarsız ve havaları tam olmalı, karlı- buzlu bölgelere gidenler mutlaka kış lastikleri kullanmalı, araçta mutlaka zincir bulundurulmalıdır. Ayrıca, aracın aküsü, farları, silecekleri ile kalorifer, klima, havalandırma ve rezistansı kontrol edilmeli, varsa eksikleri mutlak giderilmelidir."
Editör: Barış Köksal