Törende bir konuşma yapan Özel Başkent Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdür Dr. Esma Çalık, Cumhuriyetin, tarihimizin en karanlık döneminde milletimize yepyeni bir yaşam biçimi ile güç verdiğini belirtti. Çalık, “Cumhuriyet, demokrasiyle geliştirilen en iyi sistemdir. Cumhuriyeti yüceltip geliştirmek her Türk’ün milli görevidir. ‘Ne Mutlu Türk’üm diyene’ ifadesi ile bu toprakları yurt edinmiş bütün insanları kucaklayan bir millet kavramını bize öğreten Büyük Atatürk’ün izinden her zaman yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Özel Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu ise “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’de istiklale kavuşmak için Anadolu’nun azim ve kararlılığı ile, akıl ve bilimin kılavuzluğu ile kahramanlık destanları yazarak Cumhuriyeti kurmuş ve Türk gençliğine armağan etmiştir. Cumhuriyet felsefemizi oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerinin ana fikri, bilimin ve teknolojinin ışığında yürüyen Türk milletinin çağdaş medeniyet seviyesini yakalaması ve geçmesi ülküsünü gerçekleştirmeye yöneliktir” dedi.

Okul öğrencilerinden Beyza Yeniekinci ise günün anlam ve önemini belirtirken“ 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” diye konuştu.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, öğrencilerin Cumhuriyetimizin anlam ve önemini vurgulayan oratoryo sunumları, vals gösterileri, halk oyunları, tango gösterileri ve şiir okumaları gibi etkinliklerle sürdü. Sunumları birbirinden başarılı biçimde gerçekleştiren öğrencileri, törene katılan yakınları ise gururla izledi.
Editör: Barış Köksal