Başkan Çetin, Özel Çukurova Göznuru Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaretinde,"Bugün sizlere hediye ettiğimiz bu bastonlar, size küçük bir jesttir. Aslında benim yapmaya çalıştığım, engelli kardeşlerimiz konusunda bir farkındalık oluşturmaktır. Bunu sadece engelliler haftasında ve engelliler gününe sığdırmamaktır. Biz, Çukurova Belediyesi olarak, her an, yılın 365 günü sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz. Hiçbir engelin size engel olmaması için yanınızdayız" dedi.


Başkan Soner Çetin, hem bireysel eğitimlerin hem de grup terapilerinin yapıldığı tesisi gezerek, "Tesisinin durumunu beğendim. Sizlere güzel şartlar sunmuşlar. Çok değerli hocalarınız var. Size burada güzel çalışmalar yaptırıyorlar. Ancak, bir eksiğiniz bir talebiniz olursa, Çukurova Belediye Başkanı olarak, bir ağabeyiniz bir kardeşiniz olarak, her zaman yanınızdayım" diye konuştu.


Göreve geldiği günden bu yana engelliler için yaptığı hizmetleri anlatan Çetin, "Biliyorum ki, şartlar bazen sizin için çok zor. Kaldırımların yüksekliğinden tutun da, kaldırımlara park edilen araçlara, şerit çekilmemiş yolların size neden olduğu sıkıntıları biliyorum. Benim göreve gelir gelmez yaptığım ilk şeylerden biri belediye binasını engelsiz hale getirmek oldu.

Görme engelli kardeşlerimizin hiç kimsenin yardımı olmadan rahatça yürüyebilecekleri şeritler oluşturduk. Bugün sizlere hediye ettiğimiz bu bastonlar da, size küçük bir jesttir. Aslında benim yapmaya çalıştığım engelli kardeşlerimiz konusunda bir farkındalık yaratmaktır. Bunu sadece engelliler haftasında ve engelliler gününe sığdırmamaktır. Biz Çukurova Belediyesi olarak her an, yılın 365 günü sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz. Hiçbir engelin size engel olmaması için yanınızdayız" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal