MHP Adana teşkilatlarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşleri doğrultusunda yapmış olduğu referandum çalışmalarını eleştirenlerin siyasi realiteden uzak görüşlerde bulunduğunu ifade eden Başkan Vekili Akyürek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşleri doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı. Siyasetin doğal mecrasının bu tavrı gerektirdiğini belirten Akyürek, “Referandum çalışmalarımızın etkili olması ve Adana’daki algıyı müspet yönde değiştirmesi bazı siyasetçileri rahatsız etmiştir. Rahatsız olmaları da bizim için doğaldır. Siyasi rakiplerimizin rahatsızlığı, bizim ne kadar başarılı bir politika yürüttüğümüzü göstermektedir. Bizi eleştirenler şunu bilmelidir ki Başkanımız Hüseyin Sözlü, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, milliyetçi ve devletçi siyasetinden hiçbir hal ve şartta taviz vermemektedir” dedi.
 
“Başkan Sözlü siyasi rakiplerini rahatsız etmekte”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’ya gelmesi ve belediye hizmetlerinin de içinde bulunduğu çok sayıda kamu hizmetinin açılışının yapılacağı mitinge Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Adanalıları davet etmesinin doğal olduğunu ifade eden Akyürek, “Bu tanıtım ve davetler için MHP Adana İl Başkanlığımızın çalışmalarını yadsımak ya da eleştirmek siyaset gerçeğine aykırıdır. AKP ve CHP İl Başkanlıkları da kendi görüşleri doğrultusunda çalışmalar yapmaktadırlar. Kaldı ki CHP’li Seyhan ve Çukurova Belediye Başkanlıkları da aleni bir şekilde referandumda çalışmalarını yapmaktadırlar ama kendi il başkanlarının da itiraf ettiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çalışmalarının gölgesinde kalmaktadır. Sayın Hüseyin Sözlü’nün siyasi duruşu Cumhuriyet kazanımlarından taviz vermeyen tavrı ve Cumhuriyet’in kurucu ilkelerine bağlı kalması ve bu özelliklerini siyasete malzeme yapmayarak samimi bir duruş ortaya koyması geçmişte olduğu gibi bugün de siyasi rakiplerini rahatsız etmektedir ve edecektir” diye konuştu.
 
Akyürek’ten tavsiye

Açıklamasının sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Milliyetçi ve Devletçi dünya görüşünden asla ödün vermediğini vurgulayan Akyürek, “Siyasi algı oluşturma konusunda çok başarılı olan MHP Genel Merkezimizin ve İl Başkanlığımızın çalışmaları MHP tabanı tarafından olumlu karşılanıp desteklenmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün gerek Adana’ya hizmet noktasında gerekse siyasi çalışmaları altında ezilen diğer siyasi partili belediyelere tavsiyem kıskanmasınlar, onlar da çalışsınlar, çalışarak her şey başarılır” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal