Çukurova Belediyeler Birliği Ercümen Toplantısı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Hüseyin Sözlü ve encümen üyeleri, 15 Temmuz 2016 gecesi yapılan darbe girişimini kınadı ve demokrasiye, halkın iradesine olan inançlarını getirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Belediyeler Birliği ve birlik encümeni adına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gelişmesi ve güçlenmesi için demokrasinin bütün kurumlarıyla yerleşmesi, köklü hale gelmesi gerektiğini söyledi. Başkan Sözlü, “Çukurova Belediyeler Birliği Encümeni olarak, 15 Temmuz gecesi uygulamaya konulmak istenenlerin, Türkiye’de demokrasiyi kesintiye uğratmayı hedefleyenlerin ve halkın iradesine ipotek koymayı amaçlayanların planı olduğunu bir kez daha ortaya koymak istiyoruz. Türkiye’nin yolu demokrasi yoludur. Demokrasinin kesintiye uğratılmasının geçmişte nasıl sonuçlar verdiği ortadadır. Darbeler ülkemizi geriye götüren, gelişiminin önüne set çeken hareketler olarak tarihteki yerlerini almıştır. Ülkemizin yeni bir darbeye, halk iradesinin kesintiye uğramasına tahammülü yoktur” dedi.

Geçmişte demokrasinin benzer yollarla kesintiye uğratılmasının ülkeyi ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda geriye götürdüğünü, Türkiye’nin dünyadaki prestijine darbe vurduğunu anımsatan Başkan Sözlü, “Çukurova Belediyeler Birliği olarak, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece demokrasiyi korumak için şehit olan güvenlik güçlerimize ve halkımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz. Cenab-ı Allah milletimize bir daha böyle günler yaşatmasın” diye konuştu.
Toplantıya Başkan Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra, Çukurova Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Hatay Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Mersin Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ve Osmaniye Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal katıldı.
Editör: Barış Köksal