Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir ilçesinde metro güzergahı üzerinde kaldığı için ruhsatları iptal edilen, elektrik ve su aboneliklerine son verilen hurdacı esnafının sorunlarını dinledi. Başkan Hüseyin Sözlü, daha çok ikinci el yedek parça satışı yapan 40 kadar esnafın site düzeninde yeni işyerlerinde mesleklerini sürdürmeleri için belediye olarak kolaylık sağlayacaklarını söyledi. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül ile birlikte metro güzergahı üzerinde bulunduğu için 8 yıl önce kamulaştırma kararı alınan hurdacı esnafıyla Meclis Salonu’nda buluştu.

Hurdacı esnafı sözcüsü Abdullah Kocaman, yaklaşık 60 yıldır Sarıçam Deresi ile Kozan Yolu arasındaki 15 dönüm alandaki işyerlerinde mesleklerini sürdürdüklerini, kazalı taşıt ve hurda araçların yedek parçalarını ekonomiye geri kazandırarak geçimlerini sağladıklarını dile getirdi. 8 yıl önce metro güzergahı üzerinde kaldığı için hurdacı esnafının işyerleriyle ilgili kamulaştırma kararı alındığını, ruhsat, elektrik ve su aboneliklerinin iptal edildiğini kaydeden Abdullah Kocaman, yaşadıkları sorunların sona ermesi için kent merkezi dışında site düzeninde yeni işyerleri sahibi olmaları konusunda yardım istedi.

Başkan Hüseyin Sözlü ise, hurdacı esnafının projelendirmesi devam eden Temsa Fabrikası civarındaki Adana Seyhan Büyük Sanayi Sitesi’nde yeni işyeri sahibi olması için kolaylık sağlama sözü verdi. Başkan Sözlü, hurdacı esnafının talepleri doğrultusunda yeni sitede 100 ve 250 metrekarelik dükkanların yanı sıra araç parçalamalarını yapacakları ortak kullanım alanı düzenlenebileceğini belirtti. Başkan Sözlü’nün bu yaklaşımı üzerine büyük memnuniyet duyan hurdacı esnafı, şükranlarını sunup, belediyeden ayrıldı.
Editör: Barış Köksal