Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında, Çukurova Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Tenis İl Temsilciliğinin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı Tenis Turnuvası’na katıldı. 

Turnuvaya katılan çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen ve sohbet eden Çetin, “Bu turnuvayı, böyle anlamlı günde düzenleyenlere, Çukurova halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. Bizim için çok önemli günler var. 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, 30 Ağustos. Kurtuluş Savaşımızın destanının önsözü Gelibolu’da, son sözü ise 30 Ağustos’ta söylenmiştir. Bayramlar, hatırlamaktır, unutmamaktır. Bir imparatorluğun küllerinden pırıl pırıl bir Cumhuriyet yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi unutmamaktır. Bilinsin ki, bizler Kurtuluş Savaşımızı ve zaferimizi unutmayacağız” dedi.

Adana’dan çok değerli sanatçıların, sporcuların çıktığını ifade eden Başkan Soner Çetin, “Şu an içerisinde bulunduğumuz tenis kortumuza, Adana’mızda yetişmiş çok değerli milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay’ın adını verdik. Eminim ki, güzel Adana’mızdan yeni Çağla Büyükakçay’lar, yeni İpek Soylu’lar yetişecek. Adana’dan daha nice başarılı insanlarımız çıkacak ve biz de burada olduğu gibi, başka yerlerde de adlarını yaşatacağız. Bu turnuvaya katılan ve dereceye giren gençlerimizi kutluyor, ailelerini ise böyle güzel çocuklar yetiştirdikleri için iki kere kutluyorum’’ diye konuştu.

Başkan Çetin, turnuvada dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Barış Köksal