Çetin: "Gençlerimize sporu sevdirmeliyiz"
 
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ABD’de, tenis bursuyla, tam burslu eğitim gören ve spor hayatını sürdüren Milli Tenisçi Mert Zincirli ile gösteri maçı yaptı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in Tenis İl Temsilcisi Feridun Açan, Milli Tenisçi Mert Zincirli’nin ise Tenis Antrenörü Azmi Akkoyun ile partner olduğu çiftler karşılaşması heyecanlı ve keyifli anlara sahne oldu.

Türkan Saylan Spor Tesisleri’ndeki kortta yaklaşık 1.5 saat süren gösteri maçından sonra milli tenisçiyi tebrik eden Başkan Çetin, “Genç milli tenisçimiz, harika bir oyun çıkardı. ABD’nin en iyi üniversitelerinden birinde tam burslu olarak okuyan ve aynı zamanda tenis yaşamını sürdüren gencimizi, başarıları ve azminden dolayı kutluyorum. Mert kardeşimizin bu başarısının ailelerimize örnek olmasını istiyorum” dedi.

Tenis sporunun Adana’da iyi yerlere geldiğini dünya çapında başarılı sporcular yetiştirildiğine dikkat çeken Çetin, “Çağla Büyükakçay, İpek Soylu gibi milli sporcularımız göğsümüzü kabartmıştı. Mert Zincirli kardeşimizin de başarılarını katlamasını temenni ediyoruz. Diğer sporcularımız gibi Mert’in adını da bir spor tesisimize vermek istiyoruz. İnşallah, başarılarıyla göğsümüzü kabartır ve Adanalı tenis sevenler olarak bu mutluluğa ortak oluruz” diye konuştu.

Adana’da 10 dönümlük alan üzerine kurulması planlanan Tenis Akademisi için son aşamalara gelindiğinin müjdesini veren Başkan Çetin, “Adana’dan çok iyi tenis sporcuları yetişiyor. Bu sporda başarılı olan gençlerimizi yetiştirmek ve Adana’nın adını tenis kortlarında duyurmak için başlattığımız Tenis Akademisi projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul gördü. Kısa zamanda, uluslararası standartlardaki kortlarımızda, dünyanın ünlü tenisçilerini ağırlıyor olacağız. Bu da, hem Adana sporuna, turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.
 
Editör: Barış Köksal