Yüreğir Belediyesi geleneksel iftar sofralarının bu kez konukları yetim çocuklar ve aileleri oldu. Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen iftar sofrasında yetim çocuklarlar ve aileleri ile birlikte orucunu açan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, misafirleriyle yakından ilgilendi. Ülfet Eğitim ve Dayanışma Derneği ile birlikte organize edilen yemekte çocuklar için sürpriz gösteriler de yer aldı. Karagöz Hacivat gösterisiyle neşeli vakit geçiren yetim çocuklar eğlenceli bir akşam geçirdi.
İftar sofrasını yetimlerle paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Yetimlerimizi sadece senenin bir gününde değil yılın her günü hatırlamalı, onlara sahip çıkmalıyız.

Sevgi, muhabbet ve desteği yetimlerimizden esirgememeliyiz. Bizler yerel yönetimler olarak yetimlerimizle her daim beraber olmaya gayret gösteriyoruz. Ama bu sadece bizimle olmaz. Bu duyarlılığı herkesin göstermesi gerekiyor. Varlıklı, durumu iyi olan vatandaşlarımızın yetim çocuklarına hamilik yapmasını bekliyor, istiyoruz. Biz sürekli yetimlere el uzatmış, şefkat göstermiş bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yetimi gözetmek, koruyup kollamak sadece bir insanlık görevi değil aynı zamanda yüce dinimiz İslam’ın bir öğretisidir. Ben inanıyorum ki cenabı Allah bu yavrularımız hatırına bizi nimetlerle donatıyor” dedi.

İslam dünyası her yıl Ramazan ayının 15’inci gününü ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kutlandığını belirten Çelikcan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da çok duyarlı davranarak bu konuyu sürekli gündem de tuttu ve hepimize öncülük yaptı. Açılan bu güzel yolda hep birlikte ilerliyor, yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Biz Yüreğir Belediyesi olarak her zaman yetimlerimizin yanındayız. Ve biz de diyoruz ki yetim gülerse dünya güler” şeklinde konuştu. Başkan Çelikcan programın sonunda yetim çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.
 
Editör: Barış Köksal