Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ölümsüzlük Şehri Misis projesinin 2012 yılında başladığını hatırlatarak, "Lokman Hekimin yaşadığı topraklarda 5 yıldır süren arkeolojik kazılarla gün yüzüne çıkan Antik Misis Kenti, 7 bin yıl sonra kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapıyor. Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Biz bu festivalle Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir projeyi yürütüyoruz. Bu projelerimiz turizm açısından Adana'ya önemli katkılar sağlayacak" dedi.

2 gün sürecek festivalin ilk günü 21 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Atakent Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda yapılacağını belirten Başkan Çelikcan, açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi, mehter takımı, halk aşıkları atışması, Osmanlı Saray Esvapları Defilesi ve Adanalı rock sanatçısı Murat Kekilli'nin konser vereceğini söyledi.

İkinci gün 22 Ekim Pazar saat 10.00'da başlayacak programın Yakapınar (Misis) Çukobirlik binasında yapılacağını belirten Çelikcan, Misis Gezisi ile başlayacak programda, Lokman Hekim ve Şahmeran Efsanesi temsili gösteri, Antik Misis Konulu Edebiyat ve Tarih Söyleşileri, halk aşıkları atışması, Antik Misis temalı defile, piyano resitali, Medeniyetler Korosu'nun, antik kentin ruhuna eş, farklı dil ve dinlere ait ezgilerle katılımcıları müzik yolculuğuna çıkaracağını kaydetti.

Başkan Çelikcan bütün vatandaşları hafta sonu yapılacak kültür ve sanat festivaline davet etti.
Editör: Barış Köksal