Barut, bu sabah mesai saatinin başladığı saat 08.00 sıralarında bomba yüklü aracın Adana Valiliği önündeki açık otoparkta makam girişine yakın bir noktada patlatılmasına sert tepki gösterdi.

Patlamadan kısa bir süre sonra CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan ve ilçe başkanları birlikte Adana Valiliği’ne giderek vali yardımcılarından bilgi alan Barut, terörün çirkin ve insanlık dışı yüzünü bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Barut, “Patlamada yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Adanalılara başsağlığı diliyor, yaralanan yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tek dileğimiz can kaybının artmamasıdır” dedi.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Barut, terörün hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını ifade etti. Barut, “Terörden, akan kandan beslenen, terörü destekleyenleri bir kez daha lanetliyoruz. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacak” diye konuştu.
Saldırıyı “alçaklık ve hainlik” olarak değerlendiren Barut, toplumsal birliği, bütünlüğü ve barışı hedef alan terör saldırılarının amacına hiçbir zaman ulaşamayacağını söyledi. Türk halkının hiçbir zaman terör örgütlerine boyun eğmediğini, bundan sonra da eğmeyeceğini vurgulayan Barut, “Teröre asla teslim olmayacağız. Gün teröre karşı kenetlenme günüdür” şeklinde konuştu.
 
Editör: Barış Köksal