Adana TKKNN Esnaf Odası Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcısı Kenan Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Taksici esnafı katıldı.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana TKKNN Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, konuşmasında, toplantının amacının öz eleştiri yapılmasıyla birlikte Taksici esnafının karşılaştığı önemli sorunlar hakkında kendilerini bilgilendirmek ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek olduğunu söyledi.

Barışık, “Bu toplantıda, sohbet ortamı içerisinde sıkıntılarımızı, eksiklerimizi ortaya koymak, çözüm konusunda istişare yapmaktır. Her insan hata yapar. Önemli olan bilerek, isteyerek, planla hata yapmamaktır. Bizim görevimiz, doğruları, güzellikleri anlatmak, hataları telafi yolunu göstermektir. Biz burada öz eleştiri yaparak, sizin bizden, bizim sizden beklentilerimizi konuşmaktır. Dinimizde istişare yapın diyor. Biz de istişare yapacağız. Konuşmaz, görüşmezsek, dedikodu olur, sorunlar büyür, çözüm zorlaşır. Bu nedenle, sık sık yaparak eğitimden geçeceğiz, bu istişarede bulunacağız ”dedi.

Barışık, yeni bir yerel yönetimler seçiminden geçildiğini, farklı partilerden, farklı isimlerin seçimi kazanarak göreve başladıkların, onların da kendilerine göre fikirleri, planları olduğunu, talepler olabileceğini, uygun olanları uygulayacaklarını, olmayanlara başka çözümler sunacaklarını belirtirken, “Bizim kurumlarımız kamu kurumu niteliğindedir. Yani devlet dairelerinin aynısıdır. Biz yöneticilerin bir kusuru, hatası olur, mahkemelere düşersek, ağır cezada yargılanırız. Çünkü kamu kurumu niteliğindeyiz. Devlet memuru sınıfındayız. Ağır cezalık oluruz. Bu nedenle herkes görevini bilecek”diye konuştu.

Barışık, taksici esnafına yönelik eleştirileri de anlatırken, müşterilerden özellikle taksimetre açılmaması konusunda şikâyetler aldıklarına dikkat çekerek, her taksici esnafının, müşterisini aldığında mutlak taksimetre açmasını, yolcuyu indirdiği yerde de ne yazmışsa onu almasını istedi. Barışık, konuyla ilgili örnekler de verirken, “Siz doğru olun, Allah size fazlasıyla verir. Buna inanın, güvenin. Önemli olan beyin ve yüreği temiz tutmaktır. Mesleğinizi en iyi şekilde yapın, hem kendinize, hem meslektaşlarınıza zarar vermeyin. Bakmakla yükümlü olduğunuz insanlar var, onları da düşünün. Haram kazançtan uzak durun” dedi.

Barışık, konuşmasında ayrıca yeni Taksi Yönetmeliği’nin 15 Ocak itibariyle yürürlüğe girdiğini, Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, temizliğe ve görünüme çok önem verdiğini, askıdaki plakaları son indirme tarihinin 15 Temmuz 2014 olduğunu, belediyenin istediği belge ücretlerinin mahkemeye verildiğini, araçlara uydu takip sisteminin 15 Temmuz 2014’e kadar takılmasının zorunlu olduğunu, taksi araçlarını kontrol yetkisinin belediye trafik zabıtasına verildiğini, elinde Adana TKKNN Esnaf Odası ile sözleşmesi bulunmayan kişilerin bekleme yerlerinde bekleyemeyeceğini de bildirdi.

Başkan Kazım Barışık, Oda hizmetlerinden bazılarını da özetle şöyle sıraladı:

"Mevcut çekicilerimiz bugüne kadar 6944 arızalı ve yardıma muhtaç aracı çekerek üyelerimize karşılıksız hizmet vermiştir. Kurulduğu günden buyana TESTAŞ Taksimetre Servisimiz 7650 Taksimetreye ayar yapmış, 5251 Taksimetreye ise bakım ve arıza onarımı gerçekleştirmiştir.

Servis araçlarımız gerek üyelerimizin, gerekse kamu kuruluşlarının ihtiyacı olduğunda şehir içinde ve şehir dışında servis hizmeti vermiştir. Plaka atölyemiz iki makine ile günde 300 adet ve daha fazla plaka basacak kapasitede çalışmaktadır.

900 üyemize her ay basit usulde muhasebe hizmeti vermekteyiz. Bugüne kadar 2 bin 156 üyemizin üniversite öğrencisi çocuklarına burs verilmiştir.

Hukuk büromuz mesleki konularda üyelerimizin davalarına hiç bir ücret talep etmeden bakmaktadır. İhtiyaç sahibi üyelerimize bütçemizin elverdiğince maddi ve manevi destek yapılmaktadır.
Mali konularda sorunları olan üyelerimize, mali müşavirimiz tarafından her türlü yardım yapılmaktadır. Eğitim ve kaza tahkik aracımız, üyelerimizin karıştığı trafik kazalarında, olay yerine giderek kaza raporlarını inceleyerek gerekli yardımları yapmaktadır.

Bugüne kadar UKOME'den talep edilerek, çoğu şehir merkezinde olmak üzere 400 adet bekleme yeri alınmış, üyelerimize ücretsiz olarak, sözleşme ile birlikte tahsis edilmiştir.

Sularda ve Emek Mahallesinde gelen misafirlerimizi ağırlamak üzere misafir hanelerimiz bulunmaktadır. Gelecekte üyelerimize hizmet binaları yaptırmak üzere Seyhan Baraj Gölü kenarı ve Karataş’ta arsalar alınmıştır.
Her yıl Ramazan ayının son Cuma günü Mesleki Şehitlerimiz ve tüm ebediyete intikal etmiş esnaflarımız için Mevlit okutulmakta ruhları şad edilmektedir.

4925 sayılı Karayolları Taşıma Kanunu uyarınca Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci esnafımıza 13 bin adet, yetki belgeleri ile ilgili evrak verilmiştir.
SRC Belgesi alacak üyelerimize ve yardım isteyen vatandaşlara 15 bin adet SRC müracaat formu verilmiştir”
Editör: Barış Köksal