“Pediatrik Kemik İliği Nakil Merkezi”nin açılış töreni düzenlendi. Hipokrat Toplantı Salonun’da düzenlenen açılış töreninde konuşan Çukurova Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Başkanı Prof. Dr. Atilla Tanyeli uzun yıllardır gerçekleştirmek istedikleri hayallerinin gerçek olduğunun altını çizerek, özellikle bu merkezin oluşturulmasında büyük emeği geçen Çocuk Kanser Araştırma Derneği ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Balcalı Hastanesi Başhekimi Yeşim Taşova ile diğer hastane yönetimine teşekkür etti. Tanyeli merkezin 7 yataklı olduğunu ve çocuk kemik iliği transplantasyonu konusunda da son derece donanımlı olduğunu belirtti 
Çocuk Kanser Derneği Başkanı Zafer Eraslan ise dernek olarak bu tür önemli çalışmaların her zaman arkasında olduklarını vurgulayarak, asıl hedeflerinin bir çocuk kanser hastanesi yapmak olduğunu ifade etti.
Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Fenercioğlu'da yaptığı konuşmada Rektörlük olarak çocukları için böylesine hayati önem taşıyan merkezlerin kurulmasının arkasında ve daima destekçisi olduklarını belirterek, bu merkezlerle yetinmeyip daha iyilerini yapmak adına çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.
Editör: Barış Köksal