Bir kola fabrikasında çalışan evli ve 2 çocuk babası Soner Çığıraçan (27), 22 Mayıs 2015 günü iş arkadaşı Birkan B. (33) ile Karataş ilçesinin mahallelerine kola dağıtmaya gitti. Kamyonu süren Birkan B. kasise hızlı girip kasadaki 25 kuruş değerindeki şişeler kırılınca Çığıraçan ile tartışmaya başladı.

Soner Çığıraçan’ın Birkan B.’ye iddiaya göre küfür etmesi nedeniyle tartışma kavgaya dönüştü ve Birkan B., Çığıraçan’ı boğarak öldürdükten sonra cesedi Karaahmetli Mahallesi’nde bir ağacın dibine bıraktı. Olaydan 3 gün ise Çığıraçan’ın tanınmaması için tekrar olay yerine giden Birkan B., cesedi ateşe verip tamamen yanana kadar da başında bekleyip kola içti.

Birkan B. daha sonra eşini alıp ulusal bir TV kanalında yaktığı kişinin ağabeyi ve annesiyle birlikte canlı yayına katılarak, "Ben öldürmedim, o benim arkadaşımdı. Ben de çok üzüldüm" dedi. Olayın aydınlatılması sonucu Birkan B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“GPS VERİLERİ 2 GÜN SONRA VERİLDİ”

Soner Çığıraçan’ın cesedi 10 gün sonra bir vatandaş tarafından bulundu. Cenaze, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi. Soner Çığıraçan’ın dayısı İbrahim Can, araçta bulunan araç takip sisteminin (GPS) 2 gün sonra jandarma karakoluna verildiğini söyledi. Olay zamanında sıcağı sıcağına takip edilmesi halinde yeğeninin yakılmayacağını belirten Can, kendilerine kimsenin yardımcı olmadığını kaydetti. Çığıraçan’ın 4 ve 1,5 yaşlarında iki çocuğunun çok zor durumda olduğuna dikkat çeken Can, “’Akülü araç alacak ama babam gelmeyecek ki’ diyor. İnsan ölse bundan iyi. Bunu yapan insan olamaz” diye konuştu.

“HERKESİ GÖRÜYOR AMA BABA YOK”

Hala Selvi Şahin ise Çığıraçan’ın öleceğinin, 4 yaşındaki oğlu Eren’in içine doğduğunu söyledi. Çığıraçan’ın öldürüldüğü günün sabahında Eren’in “Baba sen işe gitme bugün, annem gitsin” dediğini aktaran Şahin, “İşe gitmesini istememiş çocuk. ‘Sana bir şeyler olacak babacığım’ demiş. Her gün ağlamış çocuk. Etrafa bakıyor herkesi görüyor ama baba yok. Bir anlam çıkaramıyor babanın yokluğuna. Emin değil çocuk. Babasının nerede olduğunu bilmiyor” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal