Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesine bağlı Solaklı Mahallesi'nde oturan 7 çocuk babası 65 yaşındaki Mehmet Ali Akdoğan, 70 lira yevmiye ile her gün çalıştığı soğan tarlasını bugün de sulamak için gitti. Akdoğan, Beyköy Mahallesi'ndeki tarlaya gelip arkadaşlarıyla birlikte bir süre çalıştı. Kanaldan tarlaya su vermeye başladığı sırada Akdoğan birden yere yığıldı. Elindeki kürek bir tarafa kendi bir tarafa düştü. Öteki çalışanlar hemen sağlık ekiplerini arayarak olayı haber verdi. Bu arada arkadaşları Akdoğan'ı suyun içinden çıkarttı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri de yaptıkları incelemede, Akdoğan'ın kalp krizi geçirip öldüğünü belirledi. 

Olay yerine gelen polis bütün ihtimalleri değerlendirerek Akdoğan'ın ölümüyle ilgili inceleme başlattı. Akdoğan'ın öldüğünü kısa sürede ailesi de öğrendi.

"BABA KALK ISLANMIŞSIN HASTA OLACAKSIN EVE GİDELİM"
Akdoğan'ın hayatını kaybettiği tarlaya kızı Özlem Polat, eşi Emine Akdoğan, oğulları Ramazan ve Veysel Akdoğan'da geldi. Çocuklar annelerine sarılarak uzun süre ağıt yaktı. Akdoğan'ın küçük oğlu Veysel Akdoğan babasının öldüğü yere gelip uzun süre ona baktı. 

Ramazan Akdoğan ise güçlükle annesinin yanına gelip uzun süre ona sarılarak ağladı. Ramazan Akdoğan'ı annesinin yanından arkadaşları güçlükle alabildi. Akdoğan'ın kızı Özlem Polat'ın ise, "Baba kalk, sen ölemezsin, baba ıslanmışsın sen böyle hasta olursun haydi kalk eve gidelim. Baba bizi bırakma. Baba sen niye buradasın buraya niye geldin" diye ağıt yakması yürekleri dağladı. 

Uzun süre anne kız birlikte ağıt yakarak gözyaşı döktü. 

Polisin ve savcının incelemesinin ardından Akdoğan'ın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.
Editör: Barış Köksal