Edinilen bilgiye göre, Akkapı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kahvehane işleten İsa Dağparçası (54), yanında çalışan oğlu Umut'tan (31) 5 Mayıs'ta Altılı Ganyan ve Sayısal Loto oynamak için para istedi.

Oğlu Umut'un "Kasada para yok" demesi üzerine alkollü olan baba sinirlenip bıçakla oğlunun üzerine saldırdı. Çıkan kavgada oğlu tarafından bacağından bıçaklanan baba Dağparçası hayatını kaybetti. Olaydan sonra yalanan Umut Dağparçası tutuklandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Umut Dağparçası eski ifadesini tekrarladığını söyleyerek, "Birlikte kahvehane işletiyorduk. Çok alkollüydü. Kasadaki parayı sordu. Olmadığını söyleyince küfür edip, bıçakla üzerime saldırdı. Yumrukla vurdu. Ayırmaya çalıştılar, ama saldırıya aynı şekilde devam etti. Bu sırada elindeki bıçakla yere düştü. Kalktığında bacağından kan geliyordu. Hastaneye götürdük. Olaydan dolayı çok pişmanım" şeklinde konuştu.

Anne Sevgi Dağparçası, kocasının alkollü olduğu zamanlarda çocuklarına ve kendisine saldırdığını ileri sürerek, "Bıçakla yere düşmüş. Oğlumdan şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Sanığın olayı haksız tahrik altında işlediğine karar veren heyet, cezayı iyi hal indirimi ile 18 yıl 4 aya indirdi.

Editör: Barış Köksal