Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk ifadesini tekrarlayan ve babasının uyuşturucu bağımlısı olduğunu ileri süren 17 yaşındaki M.G., “Uyuşturucu kuryeliği yaptırıyor, anneme ve bana da şiddet uyguluyordu. Anneannemin evinde kalmaya başladık. O gece annemin çığlıklarını duydum. Babam, ‘Hepinizi öldüreceğim’ diye bağırıyordu. Amacım annemi öldürmesini engellemekti. Bıçakla kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Bunlara rağmen babamı severdim. Pişmanım” dedi.

Eşinden sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Eda H. ise, daha önce verdiği ifadede, “Uyuşturucu kullandığı için en ufak şey için bile dövüyordu. Korktuğum için fazla şikayette bulunamıyordum. 3-4 gün önce oğlum M.’yi de feci dövmüştü. Bu yüzden anneme gitmiştik. Gece 03.30’da geldi. Üzerinde 2 bıçak vardı. Eve gitmeyeceğimi söyleyince beni dövmeye başladı. Çığlık atınca oğlum geldi. Oğlum cinnet geçirmişti. Beni korudu. Yoksa öldürecekti” demişti.
Öldürülen Bülent G.'nin annesi Kamile G. de oğlunun planlı bir cinayete kurban gittiğini öne sürmüş, “Aile arasında kavga olur. Madem oğlum bu kadar tehlikeliymiş, neden 03.00’te evlerine almışlar? Torunumun babasını tek başına öldürmesi mümkün değil. Oğlumu ailenin diğer fertlerinin öldürdüğü düşüncesindeyim, şikayetçiyim” diye konuşmuştu.

Mahkeme, ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan genci; haksız tahrik, yaş küçüklüğü ve iyi halden dolayı 11 yıl 8 ay hapse mahkum etti. Mahkeme, otopsi raporuna göre çocuğun cinayeti tek başına işleyemeyeceği kararına vararak sanığın annesi Eda H., dayısı Ali H. ve anneannesi Yüksel Ö. hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Editör: Barış Köksal