Seyhan ilçesi Yeşilvuya Mahallesi'nde 3 Nisan 2013'te meydana gelen olayda iddiaya göre, Boray Köziğ (23), İsmail Cezmi Ş. ile Fatih B. (20) arasında geçmişe dayalı husumet nedeniyle kavga çıktı. Göğsünden ve boynundan bıçakla yaralanan Köziğ kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet şüphelisi Fatih B. ise yakalanıp, tutuklandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'tehdit ve hakaret' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Fatih B., olaydan önce Köziğ’in arkadaşının kendisini bıçakla yaraladığını belirterek, “Bununla ilgili dava devam ederken, şikayetimi geri almam konusunda tehdit ettiler. Beni dövüp, yüzüme tükürdüler. Sonra da 'Ayı Fatih' diye internette benim fotoğrafımı paylaştılar. İş çıkışı eve gidiyordum. Olay yerine geldiğimde Boray ile arkadaşlarıyla karşılaştık. 'Ulan ayı Fatih sen daha ifadeni geri almadın mı? Seni keseceğiz' dediler. Sonra küfrederek bıçak çektiler. Ben de kendimi savunmak için bıçağı rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi” dedi.

Fatih B.'yi önce ömür boyu hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, daha sonra şahsın cinayeti tahrik altında işlediğine kanaat getirerek ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 15 yıla düşürdü. Fatih B.'ye ayrıca 'silahlı tehdit' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Editör: Barış Köksal