Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz günlerde merkez Yüreğir ilçesinde bağlı Haydaroğlu Mahallesi'nde yaşandı. Aynı yerde daha önce hırsızlık yapan şahıs, gece yarısı demir doğrama atölyesine girmek istedi. Ancak demir kapının kilitli olduğunu gören şahıs, kilidi kırarak kapıdan içeri girdi. Avluda bulunan iş yerine giden hırsız bir süre etrafına bakındıktan sonra çalacak bir şey bulamadı. Bu kez hırsız, avluda bulunan arabanın kapılarını ve bagajını açmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Hırsız çalacak bir şey bulamayınca avludan ayrılırken evin birinci katının kapısının önündeki kadın ayakkabıları görerek geri dönüp 3 çift ayakkabıyı alarak dışarı çıktı. Hırsız, daha sonra ipte bulunan birkaç çamaşırı da çalıp ayakkabılar görünmesin diye üzerine sardıktan sonra çok sakin bir şekilde evden ayrıldı.

Ev sahibi Gülfidan Mavruk (23), sabah kalktığında ayakkabılarını bulamadı. Bunun üzerine polise haber verdi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olay yerine gelerek güvenlik kameralarına inceledi. Yapılan incelemeden sonra hırsızlık yapan şahsın sabıkası bulunan Fırat T. (25) olduğunu belirledi. Polis şahsı, Akdeniz Mahallesi'ndeki evinin önünde yakaladı. Şahsın Haydaroğlu Mahallesi'nde iki bisiklet hırsızlığını da gerçekleştirdiği tespit edildi. Fırat T. ifadesinde uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, "Ben bu ayakkabıları çalmış olabilirim, çalmamış da olabilirim, hatırlamıyorum. Kafam güzeldi. Zaten ayakkabıları da düşürdüm sanırım" dediği öğrenildi.

Bu arada ayakkabılara çalınan Gülfidan Mavruk da hırsızı yakaladığı için polise teşekkür ederek, "Polis bizi büyük bir dertten kurtardı" dedi.

Editör: Barış Köksal