Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Gaziantep’te düzenlenen, PENTEX Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’na katılan üyelerinin yurtiçi ve yurtdışı pazar payını artırmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk alanında bir ilke de imza atıldığını belirterek, “Türkiye’yi derinden yaralayan Özgecan cinayetiyle bir kez daha gündeme gelen kadına şiddete karşı olduğumuzu erkek mankenlerle düzenlediğimiz defile ile gündeme taşıdık” diye konuştu.

19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda, üyelerine fuar ve stant desteği sunan ATO, fuar kapsamında gerçekleştirdiği defile ile de bütün Türkiye’ye, “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” mesajını verdi.

Oyuncu Taylan Güner ve Avantgarde Communication Management Ajans Başkanı Burçak Ilıman’ın hazırladıkları, “Gonca Projesi”ni PENTEX Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’nda sergileyerek Türkiye’ye toplumsal birliktelik mesajı verdiklerini belirten Menevşe, proje kapsamında gerçekleşen defile ile hem Adana’da üretilen erkek giyiminin tanıtıldığını, hem de erkek mankenlerin podyumda taktıkları maske ile kadına yönelik şiddete vurgu yapıldığını söyledi.

PENTEX Fuarı’nın Adana için her anlamda yararlı olduğuna işaret eden ATO Başkanı Menevşe konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Kadınlarımız, ailelerimiz, çocuklarımız bizlere en büyük emanetler. Ancak ne yazık ki son zamanlarda sık sık kadına yönelik şiddet içeren haberlerle karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız Özgecan Aslan cinayeti de Türk toplumunu derinden üzerken, kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelmiştir. Bu acıların yeniden yaşanmaması için, farkındalık yaratmalı, toplumsal duyarlılığımızı göstermek için her zaman birlik içerisinde olmalıyız. Biz, Gonca Projesi ile kadına yönelik şiddetin geldiği boyutların altını çizmek, bu ve benzeri şiddet olaylarına olan tepkimizi göstermek istedik. Bizimle birlikte bu projede görev alan, şiddete hayır diyen PENTEX Fuarı yetkililerine, Adanalı tekstilcilere, iş ortaklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Editör: Barış Köksal