Hadi, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD)Adana Şubesi tarafından 28 Ekim Salı günü Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilecek “Sporda Şiddeti Önleme Yasası” paneli için kendisini davete gelen Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD)Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Şube Başkanı Basri Baş ile Genel Merkez Delegesi İsmail Başkan’ı makamında kabul ederek panel ile ilgili bilgi aldı.

Avrupa’da bazı ülkelerde tel örgülerin kaldırıldığını ifade eden Hadi, şöyle devam etti:

“Sporda şiddet polisiye önlemden ziyade eğitimle çözümlenir. Eğitim, önce ailede başlar, sonra da okulda devam eder. Son Adana derbisinde hem Adanaspor’un hem de Adana Demirspor’un futbolcu, yönetici ve diğer görevlileri, ayrıca spor basınının da yaklaşımları sayesinde geçtiğimiz maçlara oranla büyük olaylar yaşanmadı. Gerçek taraftar takımına zarar vermez. Dileğimiz bu gibi eğitici konferanslar sayesinde sporda şiddet önlenir. Herkes ailece festival, karnaval havasında maça gelir.”

-“HADİ’Yİ HER ETKİNLİKTE GÖRMEYİ ARZULUYORUZ”
ASGD Adana Şube Başkanı Basri Baş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’yi her etkinlikte görmeyi arzuladıklarını, deneyimlerinden her zaman yararlandıklarını, 28 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek konferansta Eskişehir Başsavcıvekili Celalettin Karanfil’in konuşmacı olarak katılacağını ifade etti.

Baş, konferans vasıtasıyla hem gazetecilerin yetkin bir ağızdan bilgileneceğini, hem de spor basınının tribünleri ne derece etkilediği, kulüplerin medya ve taraftarla ilişkilerini de hep birlikte tartışma olanağı bulacaklarını sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal