EN AVANTAJLI YATIRIM BÖLGESİ
AOSB’nin “Türkiye’nin En Avantajlı Yatırım Bölgesi” olduğu temasının işlendiği stantta, bölgeyi tanıtıcı afişlere ve broşürlere de yer verildi. Adana-Ceyhan D-400 Karayolu üzerinde, Yakapınar ‘ın kuzeyinde tarıma elverişli olmayan 1590 hektar alan üzerine 1984 yılında temeli atılan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin, geçen sürede, yapılan alt ve üst yapı yatırımları, sanayiciye sağladığı olanaklar, ulaşım avantajları gibi faktörlerle Türkiye’nin örnek gösterilen OSB'si haline geldiği bildirildi.

HER SEKTÖRDEN FİRMA VAR
Tanıtım çalışmalarında, 351 firmanın faaliyet gösterdiğini, eksiksiz altyapısı, lojistik avantajları ve ucuz enerji imkanlarıyla yatırımcılar için cazibe merkezi konumunda olan AOSB’nin, tekstil, plastik, ambalaj, makine, çelik hasır, metal sanayi, inşaat, ahşap, otomotiv, mobilya, kimya, gıda, petrol ürünleri, döküm, boya ve ziraat sektörlerinde faaliyet gösteren dev bir sanayi üssü olduğu vurgusu yapıldı.

LOJİSTİK ÜSTÜNLÜK, UCUZ ENERJİ
Ziyaretçilere verilen bilgilerde, AOSB’nin dünyanın yeni enerji koridoru BTC'nin Ceyhan'daki terminaline, Yumurtalık Serbest Bölgesi'ne, havaalanına, Mersin Limanı'na ve Mersin Serbest Bölgesi'ne, İskenderun Limanı'na yakınlığına dikkat çekilip, otoyol ve demiryolu bağlantılarıyla lojistik olarak üstünlüğü anlatıldı. Stantta ayrıca, AOSB’nin sanayicisine kullandırdığı ucuz elektrik ve su imkanlarıyla Türkiye’de yatırım yapmaya en uygun sanayi bölgesi olduğunun altı çizildi.
Editör: Barış Köksal