Edinilen bilgiye göre olay, 12 Eylül 2013 akşamı saat 18.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesindeki Mirzaçelebi Mahallesi Obalar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, iş yerinden çıkan Yusuf Atan (51), sevgilisi İ.H. ile birlikte park halindeki otomobiline doğru yürümeye başladı. Bu sırada ara sokakta duran İ.H.'nin oğlu Halil U. (18) annesini ve yanındaki sevgilisini görünce sinirlenerek yanlarına geldi. Annesine, "Sen ne geziyorsun bu adamın yanında, çabuk eve git" demesi üzerine Yusuf Atan,"Sen ne karışıyorsun çek git" dedi. Bunun üzerine Halil U. annesinin Yusuf Atan'ın yanından ayrılması için ısrar etti. Yusuf Atan ısrar üzerine, "İstersem ananı satarım sen karışamazsın" diyerek küfretmesi üzerine Halil U. olay yerinden ayrıldı. Eve gidip pompalı tüfeği alan Halil U., Yusuf Atan ile annesinin gittiği yerden çıkmasını bekleyip otomobile binerken ateş etti. Yaralanan Yusuf Atan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 
Bu arada açılan ateş sonucunda Suriye'de savaştan kaçarak Adana'ya gelen 3 yaşındaki kız çocuğu Rame Ahmet'te hafif şekilde yaralandı. 
Katil zanlısı olay yerinden kaçtı. Anne İ.H.'nin ifadesi üzerine oğlunun Yusuf Atan'ı vurduğu ortaya çıktı. Bu arada, Halil U. mahallede annesini de öldürüp namusunu temizleyeceğini söylediği duyumu geldi. Polis bunun üzerine anne İ.H.'yi sığınma evine yerleştirme teklifinde bulundu ancak kadın kabul etmedi. 
Polis diğer taraftan da katil zanlısı Halil U.'yu bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Halil U. olaydan 13 gün sonra yakalandı. Emniyete getirilen zanlı burada ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Halil U, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Halil U.'nun annesiyle babasının 5 yaşındayken ayrıldığı Halil U.'nun akrabaları ve yetiştirme yurdunda büyüdüğü annesinin de 3 kez evlenip boşandığı öğrenildi.
Editör: Barış Köksal