Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı’nın “Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçlarının Tabi Olacağı Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” ile Ambalajlı Sular Genelgesi gereği ambalajlı su satışı (damacana ve pet şişe su satışı) yapan bayiler ve damacana su satışı yapan bakkallar, büfeler, marketler gibi işletmeler ile ambalajlı su nakliyatı yapan araçlara izin alma zorunluluğu getirildi.

Ambalajlı su satış ve naklinde kullanılan aracın sağ ve sol yanlarında, su satış yeri ismi ile izin tarih ve sayısına yer verilecek. Bu işlemler doğrultusunda Ambalajlı Su Satış Yerleri ve Ambalajlı Su Nakil Araçları Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından bilgi sistemine girilecek ve takipleri de yapılacak.

Adana sınırlarında bulunan ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su naklinde kullanılan araçların izin işlemleri 31 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanacak. Bu süre sonunda izin almayan iş yeri ve araçlar için 5996 sayılı Kanununda öngörülen idari para cezaları uygulanacak.

Editör: Barış Köksal