Aladağ ilçesinde 4 gün önce bir kız öğrenci yurdunda elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangında 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Acı olaydan birkaç gün sonra da Sinanpaşa Mahallesi'nde 2 ev daha elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangında büyük zarar gördü.

Vatandaşlar, elektrik sayaçlarının kendilerinden habersiz değiştirildiğini ve olası yangınlardan korktuklarını söyledi.
Neşe Bulmaz isimli bir vatandaş, çevresindeki sayaçların ev sahiplerinden habersiz değiştirildiğini ilerini sürerek, “Ben değiştirmelerine izin vermeyeceğim, siz verebilir misiniz” diye konuştu.

Veysel Dede isimli kamu çalışanı ise Aladağ'da elektrikle ilgili problemlerin olduğuna değinerek, kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini vurguladı. Dede, yurt yangınından sonra 2 evin daha yandığını hatırlattı.

Taktak: “Gerekirse nöbet tutarım”

Mustafa Taktak isimli esnaf da elektrik sayacının değiştirilmemesi için gerekiyorsa tüfekle nöbet tutacağını anlatarak, “Artık yetkililer ne yapacaksa yapsın. Yıllardır hiçbir sorun yokken bu saatlerde sorun çıkması anormal. Aladağ'daki tüm insanlar hanımlarına söylüyorlar saat değiştirmeye geldikleri zaman takip etsinler diye. Bir ağabeyle konuştum. Komşusunun sayacını değiştirmişler. Adam korktukları için hanımına evi takip etmesi gerektiğini tembihlemiş” dedi.
Editör: Barış Köksal