AKPM Göç ve Mülteciler Komisyonu Toplantısına katılmak üzere Azerbaycan'a giden Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Talip Küçükcan, İstanbul Milletvekilleri Serap Yaşar ve Erkan Kandemir ile Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Türkiye'nin göç politikalarını anlattı. Azerbaycan Parlamentosu Başkanı tarafından da kabul edilen AKPM Türk Heyeti üyeleri Göç ve Mülteciler Komisyonu toplantısında Türkiye'nin mültecilere yönelik insani politikalarını bütün yönleri ile üyeler ile paylaştı.
 
"FETÖ mensuplarının iltica talebi kabul edilmemeli"

AKPM Türk Heyeti Üyeleri Talip Küçükcan, Serap Yaşar, Erkan Kandemir ve Orhan Miroğlu 15 Temmuz darbe girişimine katılan FETÖ mensuplarının bazı Avrupa ülkelerine iltica talebinde bulundukları, demokrasi düşmanı teröristlerin başvurularının kabul edilmemesini ve Türkiye'ye iade edilmeleri gerektiğini dile getirdiler.
 
"Avrupa'daki Türklerle buluşma engellenemez"

AKPM Türk Heyeti Üyeleri Komisyon'da yaptıkları konuşmalarda Türkiye'den giden bakanların Türk toplumu ile buluşmalarının engellenmesinin toplanma, bilgi edinme ve ifade hürriyetinin ihlali olduğunu belirterek, Avrupa Konseyi'nin buna karşı sessiz kalmaması gerektiğini belirttiler. Diğer yandan Küçükcan yaptığı konuşmada, Avrupa Adalet Divanı'nın iş yerlerinde dini kıyafet ve semboller giyilmesinin işverenlerce yasaklanabileceğine ilişkin kararının Müslümanlar başta olmak üzere dindar kesimleri olumsuz etkileyeceğini ve din özgürlüklerinin ihlaline yol açabileceğini belirterek bir izleme mekanizması kurulmasını teklif etti.

Türk Delegasyonu Üyeleri Adana Milletvekili Talip Küçükcan, İstanbul Milletvekilleri Serap Yaşar ve Erkan Kandemir ile Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek şehitlerin ruhuna Fatiha okudu.
 
Editör: Barış Köksal