İşseven, Akdeniz Oyunları nedeniyle bulunduğu Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kayıkhanesi’nde gerçekleştirilen kürek yarışmalarında yaptığı açıklamada, Adana’nın hava koşulları, rüzgarın uygunluğu, yaz ve kış sezonunda antrenman, ikili müsabaka ve uluslararası yarışmalar için ideal olduğunu belirtti.
Müsabakalara katılan konuk ülke sporcularının tesisleri çok beğendiğinin altını çizen İşseven, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bundan 3-4 ay kadar önce tesisleri gördüğümde Akdeniz Oyunları için çok yetersizdi. Ayrıca, malzeme, çalışma ortamı iyi değildi. Çok samimi söylüyorum, tamamen yenilenen tesislere hayran kaldım. Yakın gelecekte, Gençler Avrupa Kürek Şampiyonası’nın Adana’da yapılması için girişimlerde bulanacağım. Akdeniz Oyunları’na Türkiye’nin yanı sıra, Libya, Tunus, Slovenya, Mısır, İtalya, İngiltere, Monako, Kıbrıs Rum Kesimi, Cezayir, Hırvatistan, İspanya ve Yunanistan katılıyor. Hava koşullarının yanı sıra çağdaş tesislere kavuşan Adana’da müsabakalara 13 ülkeden 9’u bayan toplam 64 sporcu katılıyor."
Akdeniz Oyunlarına katılan ülkeler arasından zayıf ekip bulunmadığını, buna rağmen Kürek Milli Takımı'ndan madalya beklediklerini ifade eden İşseven, aylardır süren çalışmalarını madalya ile taçlandıracaklarını ifade etti.
Albano sistem kürek parkurunun Adana’da hatta Türkiye’de bile ilk kez kullandığına dikkati çeken İşseven, “Albano sistem kürek parkurun gerçek mimarı Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’dir. Bu tesislerin kazanılmasında Hadi’nin emeğini, hizmetini asla inkar edemeyiz. Şu anda tesislerde hiçbir eksiğimiz kalmadı. Uluslararası tüm müsabakalara ev sahipliği yapmaya hazırız” diye konuştu
İşseven, müsabakaların 23 Haziran Pazar günü finallerinin yapılacağını ve ödüllerin dağıtılacağını da sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal