Dünyanın önde gelen finans yayın grubu Euromoney'nin "En İyi Özel Bankacılık Ödülü"nü bu yıl da kazandıklarına işaret eden Saltık Galatalı, “Türkiye’nin En Değerli Banka Markası” olan Akbank’ın marka değerini daha da yukarı taşıma hedefine paralel olarak, en iyi hizmet ile müşterilerinin risk alma iştahlarına paralel en uygun kazancı sağlamak için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

17 milyar liralık kaynağı yönettiklerini vurgulayan Galatalı, “Müşterilerimizin dünya piyasalarında olup bitenlerden günü gününe haberdar olmalarını sağlamaya özen gösteriyoruz. Bunun yanında düzenlediğimiz çeşitli bilgilendirme toplantılarıyla da, geleceğe ilişkin perspektif edinmelerini sağlamaya çalışıyoruz. “Uzmanlar Konuşuyor” programlarımız da bu bilgilendirme etkinliklerimizden birisi” dedi.

Galatalı, hedef müşteri segmentindeki hızlı büyümeye dikkat çekti. Galatalı, şöyle devam etti:

"Türkiye’de 250 bin lira ve üzeri mevduatın toplam büyüklüğüne bakıldığında, yılsonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 10’luk artış ile 737 milyar liraya ulaşıldığını görüyoruz. Özellikle, 1 milyon lira ve üzeri mevduatların hacmi bu dönemde yüzde 13 artarak 354 milyar liraya ulaştı. Türkiye’de aynı dönemde 250 bin lira ve üzeri hesap adedi ise yüzde 18 artarak 285 bini, 1 milyon TL ve üzeri büyüklüğe sahip mevduat hesap adedi ise yüzde 12 artarak 52 bini aştı; bunlar da, bizim müşteri segmentimizdeki hızlı artışı ortaya koyuyor. Bu nedenle, büyüme hedefimizi ekonomideki büyümeye paralel değil, müşteri segmentimizdeki büyümeye paralel olarak belirledik."

Akbank Private Banking müşterilerine, küresel ekonomideki gelişmeleri ve piyasaların yönüne ilişkin bilgiler veren Gökçe ve Galatalı, kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladılar.
Editör: Barış Köksal