Emira Balo Salonu’nda yapılan kongrenin Divan Başkanlığı’nı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar yaptı. Kongreye, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Gaziantep Milletvekili ve Adana Koordinatörü Mehmet Sarı, Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Necdet Ünüvar ve M. Şükrü Erdinç, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Tufanbeyli Bozgüney Belediye Başkanı İbrahim Özen, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile partililer katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Emine Karaköse, Cumhuriyet tarihinde ilk defa kadın-erkek eşitliğinin anayasaya AK Parti Hükümeti ile girdiğini belirterek, Türk kadınına bugüne kadar verilmeyen değer ve hakların en çoğunun yine AK Parti tarafından verildiğini söyledi. Karaköse şöyle devam etti; “Kadınların yaşam standartlarını artırmak, iş hayatında önüne konan engelleri ortadan kaldırmak, ailenin sürekliliğini sağlamak, siyasette kadınları daha görünür kılmak vb amaçlarla getirilen düzenleme ve yapılan değişikliklerle cinsiyete dayalı ayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım AK Parti tarafından atılmıştır.”
 
Çukurova kongresinin protokol konuşmalarını yapan Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Ali Küçükaydın ve Mehmet Şükrü Erdinç ile İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, parti olarak kadına verdikleri önemi, hayata geçirdikleri yasalar ve uygulamalarla ortaya koyduklarını belirterek, bugünün kadınların günü olduğu için söz hakkını onlara bıraktıklarını söylediler.
Adana’nın tek kadın Milletvekili olan Fatoş Gürkan da konuşmasında, “En çalışkan birimimiz olan Kadın Kollarının Kongresini, kadınlarımıza layık bir ortamda ve bir düğün havasında yapıyoruz. Kadınlarımız bu ülkenin hamurunu, mayasını oluşturmaktadır. Kadınlarımız bizim için çok önemlidir. AK Parti olarak, kadınlarımıza en çok hak ve kazanım elde ettirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük kadın örgütü, AK Parti Kadın Kollarımızdır” dedi.
 
AK Parti Adana İl Kadın Kolları Kongresinin onur konuğu olan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit konuşmasında, 2 milyon 300 bin üyeli, dünyanın en büyük kadın örgütünün başında bulunmanın gurur yaşadığını ifade ederek, dünyada böyle bir örneğin daha olmadığını belirtti. Bunun anlatıldığı zaman, özellikle yabancı ülkelerde şaşkınlıkla karşılandığını söyleyen Akşit konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yabancı ülkelerdeki siyasetçiler, sadece Kadın Kolları olarak bu kadar üyemizin olmasına ve böyle bir örgütlenme yapısına hiçte hazırlıklı değiller. Bundan da şu anlamı çıkarıyoruz, bu kadar muntazam ve organize bir teşkilatlanma yapısıyla ve muhteşem örgütlenmesiyle AK Parti başarıyı hak ediyor. Bu başarının arkasında AK Kadınların olduğu görüyoruz. Ben yeniden başkan seçilen Emine Karaköse ve yönetimine başarılar diliyorum.”
 
Tek listeyle seçime gidilen kongrede, Emine Karaköse Başkanlığındaki Adana İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu listesi, delegeden 376 oy aldı.
Editör: Barış Köksal