Bölge başkanları toplantısında konuşan Pamuk, "AK Parti meşru alanı temsil ediyor. Meşru alan milletin iradesidir. Millet iradesini yok sayanlar gayrı meşru olan, terör alanını temsil ediyorlar. Terörün alanı, şiddet, kan, gözyaşı, ayrışma, nefret ve intikam hisleridir. Terörün hedefi tüm toplumdur” dedi.
Terör örgütleri ve onlara destekçi olan cahillerin yanlış yolda olduklarını söyleyen Pamuk, "Her terörist olayın arkasında siyasi bir hesap yatar. Bunun en bariz örneğini Gezi Parkı olaylarında gördük. Üç beş ağaçtan yola çıkanların 3. havalimanı, 3. köprü ve Kanalistanbul’a karşı çıkması, bunu açıkça ispatlamaktadır. Başka devletlerin namı hesabına kendi ülkesine ve milletine saldıranlar, cehalet ve hıyanet içindeler. Millet olanları izliyor ve bunlara prim vermeyecektir.” dedi.
Yarım asırdır etnik terörü körükleyenlerin şimdi başka yollara başvurduklarını söyleyen Pamuk, “Teröristler kendilerine has bir dünyada, haklı olduklarını zannettikleri patolojik bir inanç kozasında yaşarlar. Suç işlemeye yatkın kişileri çeşitli menfaatlerle kandırıp sokaklara sürenler, halkı sindirmek istiyorlar. Halkın başbakanımızdan çok memnun olduğunu görenler, onu gayrı meşru yollarla göndermeyi hedefliyorlar. Bu millet bu oyunları çok gördü, artık bu eskimiş numaraları yemez” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyanın her tarafında mazlumlardan yana olduğunu söyleyen Pamuk, şunları kaydetti:
“Küresel güçler içerdeki işbirlikçileri ile beraber ülkemizi zayıf düşürmek istiyorlar. AK Parti’nin başarısını kıskananlar ise terör örgütleri ile birlikte Türkiye’yi zayıf düşürme projelerinde görev alıyorlar. Başbakanımıza roketli saldırıda bulunmaları ve ona diktatör demeleri bundandır."
Editör: Barış Köksal