AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Dünyada uzun zamandır bir küresel kriz var. Zor bir dönemden geçiyoruz. Sadece kas gücüyle değil akıl gücüyle bu hareketlere karşı durmamız önemli” dedi. Bakan Yılmaz, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi’nin düzenlediği ‘Akdeniz Bölgesi Geleneksel İftar Programı’na katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı. Katılımcılara TÜMSİAD’ın faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyonun izletilmesinin ardından konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, katılan herkese teşekkür etti.

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dünyada çok çeşitli sıkıntıların olduğunu ve Türkiye’deki vatandaşların bu sıkıntıları kas gücüyle değil akıl gücüyle yenebileceğini belirtti. Yılmaz, “Çok çeşitli zorlukların yaşandığı dönemdeyiz. Bu zor zamanlarda Ramazan’ın ruhuyla birliğimizi daha fazla pekiştirmemiz gerekiyor. Protvakatif girişimlere izin vermememiz gerekiyor.

Dünya’da uzun zamandır bir küresel kriz var ve bu kriz hala tam anlamıyla aşılabilmiş değil. Bunun getirdiği ortam içerisinde bazı ülkeler reform yaparak kendi içlerinde tedbirler alarak krizi aşmak yerine popülist projelere yönelmiş durumdalar. Kendi içlerinde yabancı düşmanlığı akımlar gelişirken dış dünyada da bir takım kaynaklara el koyup ekonomik problemlerini bu yolla aşma çabası içerisine girenler var. Zor bir dönemden geçiyoruz. Sadece kas gücüyle değil akıl gücüyle bu hareketlere karşı durmamız önemli” dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam da milli seferberlik projesi kapsamında Adana’da 17 bin 770 kişiye istihdam oluşturulduğunu belirterek, “Adana’nın konumunu ve transit yollar üzerinde bulunan pozisyonunu, yatırıma ve istihdama dönüştürmeliyiz. Küreselleşen iş gücünün paranın daha hızlı hareket ettiği günümüz dünyasında sanayicilerimize daha fazla görev düşmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli istihdam seferberliği sayesinde, ülke ekonomisinde gözle görülür hareketlilik başlamış olup, bu proje kapsamında Adana’da da 17 bin 700’ü aşkın kişiye istihdam gerçekleştirilmiştir ve devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yılmaz, geçtiğimiz hafta Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak’ın babası Hayati Sığınak’a Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. İftar programına kent protokolü ve TÜMSİAD üyeleri katıldı.
 
Editör: Barış Köksal