Hızlı tren hattının Doğu Akdeniz’in metropol kenti Adana’ya getirilmesi çerçevesinde uzun yıllardan beri çaba sarf eden Onatça, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a bölgenin ulaşımla ilgili sorunlarını aktardı.

Adana’yı kapsamayan hızlı tren, inşası duran Çukurova Uluslararası Havalimanı, yoğunluk nedeniyle yolcuların sıkıntı yaşadığı Adana Havalimanı sorunlarını Bakanlığın gündemine taşıyan Onatça, taleplerinin tamamına olumlu yanıt aldı.

Onatça’nın Adana ve bölgenin ulaşım altyapısıyla ilgili duyarlılığına ve çabalarına teşekkür eden Bakan Elvan, Konya’ya ulaşan hızlı trenin, güney bölgesiyle Adana’da buluşacağının müjdesini verdi. Bakan Elvan, “Habur’a kadar inşa edeceğimiz hızlı tren hattı çerçevesinde Adana’yı da bu hizmetle buluşturacağız. Aracılığınızla müjdeyi verelim. Hattın alt yapısıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana ve bölgesini hızlı trenle buluşturacak projemizin ihale sürecini bu yıl bitirmiş olacağız” dedi.

ADANA-BAŞKENT VE İSTANBUL’A HIZLI BAĞLANACAK

Bakanlık olarak demir yolu ağırlıklı projeler üzerinde yoğunlaştıklarını belirten Bakan Elvan, “Projenin tamamlanmasıyla Ankara ve İstanbul güneye daha hızlı bir bağlanacak. 4 ana hat, Ulukışla’da buluşacak. Böylece Güney, Türkiye’nin dört bir yanıyla daha kısa sürede ulaşılabilen bir merkez olacak” dedi.

Hattın Ulukışla’ya kadar olan bölümünün ihalesinin bittiğini hatırlatan Bakan Elvan, Habur’a kadar uzanması planlanan hızlı trende Ulukışla-Yenice-Adana hattına öncelik verileceğini, ihalenin tamamlanmasıyla projede önemli bir mesafe kat edileceğini söyledi.

ÇUKUROVA HAVALİMANI’NDA YENİ GELİŞME

TÜRKONFED Başkanı Onatça ve Bakan Elvan görüşmesinde Çukurova Havalimanı inşasında son durum da gündeme getirildi. İhaleyi alan firmanın kredi temin edememesinden kaynaklanan aksaklığın giderildiğini belirten Bakan Elvan, “İhaleyi alan firma tüm haklarını bir başka firmaya devretti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğümüz uygun gördü. Çukurova Havalimanı’nı Icon Group inşa edecek. Kendilerinden inşaat sürecini hızlandırmalarını, projeyi bu yılsonuna kadar tamamlamalarını istedim” diye konuştu.

HAVAALANI İÇİN TALİMAT VERDİ

Çukurova Havalimanı’nın bir hafta bile erken tamamlanmasının bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirten Onatça, bu süreçte Adana Havalimanı hizmetlerinde düzenleme beklediklerini söyledi. Adana Havalimanı’nın belirli saatlerdeki yoğunluğundan dolayı yolcuların ciddi sıkıntılar yaşadığını anlatan Onatça, “Yoğunluğu ve yetersizliğiyle misafir ağırlamaya çekindiğimiz bir hava alanımız var. Çukurova Havalimanı tamamlanıncaya kadar bu görüntüleri yaşamak istemiyoruz. Havalimanımızın dış hatlar bölümünde sıkışıklık yaşanmıyor. Bu kısım hizmete açılarak yoğunluğun önüne geçilebilir” dedi.

Onatça’nın bu talebini olumlu bulan Bakan Elvan, bürokratlarına anında talimat vererek bu yönde çalışma yapılmasını istedi.

Editör: Barış Köksal