Süper Lig’in ekiplerinden Adanaspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı. İlk etap kampına Adana'da start veren turuncu-beyazlı takım, Osman Yereşen Tesisleri’nde ilk antrenmanını yaptı. Teknik Direktör Engin İpekoğlu yönetiminde çalışmalara, yabancı oyuncular Renan, Magaye ve Didi katılamadı. Atatürk Havaalanı’ndaki saldırı sırasında Dış Hatlar Terminali’nde bulunan Renan, Magaye ve Didi’nin Teknik Direktör İpekoğlu’ndan özel izin aldığı öğrenildi. Adanaspor’un yeni transferleri Brezilyalı oyuncular Digao ile Roni’nin de saldırı sırasında Adana’ya gelmek için Atatürk Havalimanı’nda bulundukları, uçuşların iptal edilmesi nedeniyle bir otele yerleştirildikleri bildirildi.

Antrenmanı izlemeye gelen Renan, Magaye ve Didi, yaşadıklarını takım arkadaşlarına anlattı. Yaşadığı korkuyu üzerinden atamadığı gözlenen Renan’ın arkadaşlarına, “Uçaktan indik. Çantalarımızı almak için bekliyorduk. Çantalarımızı aldığımız sırada teröristler silah ile ateş açtı. Çantalarımızı atarak olay yerinden hızla kaçtık” dedi.

“TERÖR OLDUĞU SÜRECE YABANCI TRANSFERLERDE PROBLEM ÇIKIYOR”

Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, antrenmana terör saldırısı nedeniyle eksik başladıklarını aktararak, “Bugün 3-4 arkadaşımız eksik antrenmana başlıyoruz. Maalesef Atatürk Havalimanı’ndaki terör olayından dolayı ulaşımla ilgili sıkıntı oldu. Arkadaşlarımız yarın sabah itibariyle aramıza katılacak. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Saldırı sırasında Renan, Didi, Magaye onun dışında 2 yeni transferimiz Roni ve Digao’da Atatürk Havalimanı’ndaydı. Yeni transferler dün bir otele geçti. Yeni transferlerimizin bugün bu saatlerde gelmeleri, Adana’da olmaları gerekirdi. Onlar da yarın sabah itibariyle antrenmana başlayacak” dedi.

Bir daha böyle saldırılar yaşamak istemediklerini kaydeden İpekoğlu, “Üzücü bir olay, neresinden bakarsanız bakın çok kötü bir olay. Maalesef Türkiye’de son zamanlarda bu tür olayları yaşar olduk. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bu tür terör olaylarını yaşamayız. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Ancak özellikle yabancı oyuncu transferlerinde tabi ki bitmesini istiyoruz. Ancak rakamsal bazda çok sıkıntılar var. Maalesef Türkiye deyince inanılmaz rakamlara ulaşabiliyor. Özellikle dünde gerçekleşen olay gibi terör olayları ülkemizde olduğu sürece yabancı oyuncu transferinde bir takım problemler çıkıyor” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal