Çukurova Belediyesi’nce yaptırılan havuzdan ücretsiz olarak çocuk, genç ve yetişkin tüm engelliler yararlanabiliyor. Bundan 1,5 yıl kadar önce Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatı ile Hayal Park’taki olimpik havuzdan haftada bir gün yararlandırılmaya başlanan engelliler, “Bizim” diyebilecekleri bir havuza sahipler ve istedikleri an, diledikleri kadar yüzebiliyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’le birlikte ‘Engelsiz Havuz’un açılış kurdelesini 3 Ekim Cumartesi akşamı kesen Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, “Daha düne kadar engelli hiçbir kimse mevcut havuzlardan yararlanamazken ‘Gelin kullanın’ diyen Sayın Soner Çetin oldu. Ve sevgili Başkanımız Soner Çetin, sadece engelliler için Engelsiz Havuz yaptırdı. Çukurova bu gidişle Türkiye’nin yıldızı olacaktır” diye konuştu.

Engelliler için yapılan Engelsiz Havuz’un Adana’da ilk ve tek olduğuna dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Burada sadece eğlenme yok, spor var, sosyal açıdan gelişme var, toplumla iç içe olma var. Bu havuzumuza girişte engellilere özel asansör sistemi, havuz içinde basınçlı su ve hava veren ve bir anlamda fizik tedavi olanağı sunan, kaymayı engelleyen özel sistem var. Bir de tabii uzman ekibimiz var. Bu kardeşlerimiz için ne yapılsa azdır” dedi.

Editör: Barış Köksal