Aladağ ilçesinde 1.5 kilometrelik bir kanyon içerisinde yer alan 10 şelaleden oluşan Küp Şelaleleri geçtiğimiz yıl 10 bin kişi ziyaret etti.

Hava sıcaklıklarının 41 dereceyi aştığı kentte deniz veya havuzu tercih etmeyen vatandaşların alternatif durağı bu sezon da Küp Şelaleleri oldu.

Mangalını alan vatandaşlar eşsiz doğa güzellikleri ve serin havasıyla dikkat çeken Küp Şelaleleri'ni adeta doldurdu. Şelalelerin tazyikli ve soğuk suyuna aldırış etmeyen vatandaşlar, şelale altında serinlemek için adeta birbiriyle yarıştı. Bazı gençlerin akarsuda ağaç tomruğuyla rafting yapması renkli görüntüler oluşturdu.

Mustafa Kangal isimli vatandaş, Adana'nın kavurucu sıcaklarından kurtulmak için Küp Şelaleleri'nin mükemmel bir alternatif olduğunu ifade ederek, “Doğasıyla, manzarasıyla, burası mükemmel bir yer. Günübirlik tatil ve mangalla Adana'nın sıcağından uzaklaşıyoruz burada. Su buz gibi” diye konuştu.

Engin Aktuğ ise Küp Şelaleleri'nin pek bilinen bir yer olmadığını belirterek, “Yol yapılırsa daha çok kişi tarafından ziyaret edilecektir burası. Tatilciler geldiklerinde çöplerini yanında götürsünler, burayı temiz bıraksınlar. Böyle doğa güzelliklerini korumalıyız” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal