Özel bir okulda 9’uncu sınıfta okuyan Cennet Sıray (15), Ekim ayında t-MBA dersinde öğretmenin 3 yılda 50 saatlik sosyal sorumluluk ödevi vermesinin ardından özel bir şirkette çalışan babası Abdulbaki Sıray (40) ile Irak ve Suriye’den kaçan Türkmen ailelere yönelik yardım kampanyası başlatmaya karar verdi. Üzerinde ‘Unutma onların umudu sensin’ yazan afişler bastıran Sıray, bu afişleri kentin çeşitli noktalarına yapıştırdı ve sosyal medya üzerinden grup açarak ailelere yardım dağıttığını duyurdu.

"Unutma onların umudu sensin"


Sosyal medya üzerinden ve afişlerden Sıray’a ulaşanlar her gün arttı. Cennet Sıray tarafından 4-5 aile için başlatılan yardım kampanyası büyük bir organizasyona dönüşerek bir ay içerisinde 300’den fazla aileye ulaşıldı.


Televizyonda Irak’ın Telafer ve Suriye’nin değişik bölgelerinden kaçarak Türkiye’ye gelen insanların yaşadığı dramı gördüğü için bu projeye başladığını anlatan Sıray, “Babamla konuştuktan sonra ‘Unutma onların umudu sensin’ adlı bir kampanya başlattım. Ödevimiz 3 yılda 50 saatlik bir proje olacaktı. Ama ben bir ay içinde şu ana kadar yüz saatten fazla çalıştım” dedi.

“300 aileye yardım imkanı buldum”


Kampanya için Adana’nın değişik yerlerine afişler asıp sanal dünyada gruplar kurduğunu kaydeden Cennet Sıray, “3-5 aileye yardım edebilirsem ne kadar iyi olur’ diye düşünüyordum. Ama kampanyaya destek beklentimin çok üstünde olunca bir ay içinde 300’den fazla aileye yardım etme imkanı buldum. Şu ana kadar ulaştırdığım yardımların maddi karşılığı 30 bin TL’yi geçti. Avustralya’dan bir çuval dolusu oyuncak ve bin Avustralya doları destek geldi. Hatta Fırat Kalkanı Operasyonu’na katılan bir asker amca da bize ulaştı” diye konuştu.

“Her türlü yardımı ailelere ulaştırdık”


Baba Abdülbaki Sıray da (40) kızıyla gurur duyduğunu belirterek, “İlk projesini bana söylediğinde çok sevindim. Sonuçta sosyal yardımla alakalı bir istekte bulundu bize. Biz de kendisine her türlü yardımı yapabileceğini söyledik. 6 Ekim’den itibaren biz adreslere ulaştık ve herkesten yardım alarak ailelere yardımları ilettik. Bir ev için ne lazımsa her türlü şeyi biz ailelere ulaştırdık” dedi.

“Allah Cennet kızımdan razı olsun”


Cennet Sıray’ın yardım elini uzattığı kişilerden olan 4 çocuk annesi Gürciye Ommar (43), “Allah Cennet kızımdan razı olsun. Onun sayesinde evimizin birçok ihtiyacı karşılandı. O olmasaydı ne yapardık bilmiyorum” ifadelerini kullandı.


12 yaşındaki Selvi Hıdır ise, “Cennet abla bize yemek getirdi, giysi getirdi, oyuncak getirdi. Ben ve kardeşlerim onu çok seviyoruz. O bizim yardım meleğimiz” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal