Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen (25), 10 Temmuz'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu beraberindeki 4 askerle şehit oldu. Eşi Çetin Yelmen'i kaybettikten bir süre sonra evladının şehit haberini alan anne Fedai Yelmen'in yüreği ikinci kez kavruldu. Geriye kalan 3 evladıyla gözyaşı döken anne Fedai Yelmen, yetkililere çağrıda bulunarak oğlunun anısını yaşatmak için Namık Kemal Mahallesi'nde bulunan evlerinin önüne çeşme yaptırılmasını istedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi, anne Fedai Yelmen'in bu isteğini kırmayarak evinin önüne şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen anısına çeşme yaptırdı.

Çeşmenin açılış törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yanı sıra şehidin ailesi ve kent protokolü katıldı.
Törende konuşan Başkan Sözlü, ülkede huzur ve barışın devam etmesi için ödenen ağır bedellerin farkında olduklarını vurgulayarak, “Şehitlerimiz bizim şerefimizdir, onurumuzdur. Muhakkak ki, onların hafızalardaki yerini korumak gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da Adana'nın şehadet noktasında cömert bir kent olduğunu belirterek, “Bu ülkeyi korumak, bu ülkeyi muhafaza etmek kolay değil. Bir bedel ödenmesi gerekiyor ve bu bedeli de her gün ödüyoruz. En kısa zamanda bu terör örgütlerinin sonu gelecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve şehidin ailesi, anı çeşmesinden su içip, İl Müftüsü Arif Gökce ile dua etti.
Şehidin annesi Fedai Yelmen, çeşmenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve Vali Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş'a sarılarak ağladı.
Editör: Barış Köksal